Κυκλοφόρησε επιτέλους το βιβλίο “ΛΕΞ: ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ” από τις εκδόσεις Κυψέλη. Την εικονογράφηση υπογράφει ο Λέανδρος.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα γερό θεμέλιο για να χτιστεί η ελληνική βιβλιογραφία της ραπ και χιπ χοπ μουσικής, η οποία είναι σχεδόν ανύπαρκτη αλλά σημαντικό να υπάρχει.

Το βιβλίο προλογίζει ο ΛΕΞ και γράφουν με αλφαβητική σειρά οι:

Παναγιώτης Ι.Ε. Βασιλείου, Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy), Σπύρος Γερούσης, Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Γλυφός, Φοίβος Δεληβοριάς, Σεμίνα Διγενή, Α. Επίθετη, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Άκης Καπράνος, Λέανδρος, Νεφέλη Λιούτα, Moa Βοnes-Ιωάννα Μάργαρη, Φωκίων Μπόγρης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Οικονομίδης, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Κωστής Παπαϊωάννου, Μαρία Σαχπασίδη (Sophie Lies), Δημήτρης Τζάνογλος, Θωμάς Τσαλαπάτης, Ηλέκτρα Φακιολά.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα αφιέρωμα σε κάτι μακρινό, τότε που τα πράγματα ήταν καλύτερα και πιο αθώα. Άλλωστε ποτέ τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα και αθώα. Ήταν διαφορετικά. Είναι ένα βιβλίο για έναν ράπερ από τη Θεσσαλονίκη που μιλάει για το εδώ και το τώρα, για τους καιρούς μας και τις πόλεις μας, ένα μανιφέστο της εποχής μας με όλα τα άσχημα και τα όμορφα που αυτή κουβαλάει. Mία κραυγή επικοινωνίας για όσες και όσους την έχουν ανάγκη. Mία μουσική για μια γενιά υποτίθεται χαμένη που κρυφοκοιτάζει μέσα απ’ τις γρίλιες μπας και δει κάπου εκεί έξω να λάμπει ένα αστέρι από τσιμέντο”.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
3
love
lol lol
1
lol
fail fail
0
fail