Ο Πέτρος Πουλόπουλος με τον φακό του απαθανατίζει την ομορφιά των προσώπων και των δρόμων. Προσεγγίζοντας κινηματογραφικά τις φωτογραφίες καταφέρνει να συνθέσει εικόνες που εξιστορούν τη στιγμή. Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και σκηνοθέτησε video clip Trip To The 60z των Bones x Lo. Η έκθεσή του”Urban Echoes”, με κύριο θέμα street photography, θα φιλοξενείται στο The Project Gallery μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τους Bones x Lo;

Η συνεργασία προέκυψε τυχαία καθότι τους είδα στην Times square και εκεί τους παρατήρησα πρώτη φορά και τους φωτογράφησα. Ουσιαστικά δημιουργήθηκε μια επαφή, η οποία οδήγησε στο να βιντεοσκοπήσω και να κάνω μοντάζ το υλικό. Μερικοί από αυτούς όπως ο Mr_we_Dot_em_ και ο Ray Mooka ήταν πιο φιλικοί.

Click by Petros Poulopoulos

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν σε προσέγγισαν;

Βασικά, εγώ τους προσέγγισα. Βέβαια ένας από την συμμορία προσπάθησε να με “ψαρώσει” για να του δώσω αυτά που είχα τραβήξει. Όταν με ρώτησε πού μένω , του απάντησα στο Flat Bus και αυτό αποσυμφόρησε την ατμόσφαιρα επιτόπου, καθως το Flat Bus θεωρείται περιοχή των Rolling 60s Crips.

Πώς θα περιέγραφες τη συνεργασία σου μαζί τους;

Σίγουρα ήταν περιπετειώδης αλλά έπαιξε ρόλο ότι κινηθήκαμε σε επαγγελματικά πλαίσια. Το γεγονός πως πήρα το οκ από τη συμμορία ήταν και η μεγαλύτερη αμοιβή μου, ειδικά αφότου είδα ότι τους ευχαρίστησε η δουλειά μου.

Νέα Υόρκη και Αθήνα δυο μητροπόλεις, βρίσκεις κοινά ανάμεσά τους;

Αν έβρισκα κάτι αυτό θα ήταν η αίσθηση της αλληλεγγύης στις γειτονιές και πέρα από αυτό μια παθογένεια που την συναντά κανείς σε όλες τις πόλεις.

Click by Petros Poulopoulos

Αναφερόμενη στην Αθήνα, δε μπορώ να μη ρωτήσω για την σειρά φωτογραφιών «Under the Acropolis». Πώς προέκυψε;

Έμενα πολύ κοντά στην Ακρόπολη και πάντα μου προκαλούσε ενδιαφέρον η πολυπολιτισμικότητα των επισκεπτών. Έτσι, θεώρησα πως είναι μια καλή ευκαιρία να κάνω συνεντεύξεις με ανθρώπους που μου τραβούσαν την προσοχή.

Πώς προέκυψε η φωτογραφία; Ήταν ένα πηγαίο πάθος που σε οδήγησε εκεί ή μια κλίση που αναπόφευκτα έπρεπε να ακολουθήσεις;

Δεν είμαι σίγουρος αν βρήκα εγώ την φωτογραφία ή η φωτογραφία εμένα. Ξεκίνησα ερασιτεχνικά το 2000. Το έναυσμα μου δόθηκε αφού είδα την ταινία “Kids” του Larry Clark. Διαβάζοντας κάποια πράγματα για τη ζωή του σκηνοθέτη, ο οποίος μέσα από περιθωριακές και δύσκολες καταστάσεις κατάφερε να δημιουργήσει τέχνη αλλά και να ξεφύγει από αυτές.

Click by Petros Poulopoulos

Μέσω του επαγγέλματός σου ταξιδεύεις συχνά και φωτογραφίζεις. Μέχρι στιγμής ποιο είναι το μέρος που σου έκανε περισσότερη εντύπωση από όσα έχεις επισκεφτεί, και πέρα από την τυχαία σου συνεργασία με τους Bones x Lo, πες μας μια ακόμα συναρπαστική – περίεργη στιγμή που έχεις ζήσει ως φωτογράφος;

Το Τόκιο ήταν το μέρος που μου έκανε την πιο μεγάλη εντύπωση.
Μια συναρπαστική εμπειρία ήταν τυχαία γνωριμία μου με τον Κώστα Τσάκωνα και μια σειρά φωτογραφιών και συνεντεύξεων που προέκυψαν από αυτό.

Click by Petros Poulopoulos

Τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό;

Κάνω αυτήν την έκθεση που είναι ένα απόσταγμα της πορείας της δουλειάς μου ως τρόπος έκφρασης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Τι στόχους θέτεις για το μέλλον τόσο σαν καλλιτέχνης όσο και σαν άνθρωπος;

Live by the day, die by the sword.

Η έκθεση “Urban Echoes” θα φιλοξενείται στο The Project Gallery (NORMANOU 3, MONASTIRAKI, ATHENS) μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail