Untitled

Σαν σήμερα, στις 6 Μαίου του 2000 φεύγει από τη ζωή ο Πυροβάτης, μέλος των Βαβυλώνα, στα 23 του μόλις χρόνια. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι μετά το θάνατό του το κρεβάτι στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή, τυλίχτηκε στις φλόγες από το κερί που έκαιγε ακριβώς δίπλα. Τα εγκαύματα δεν ήταν θανατηφόρα και έτσι η μοίρα φάνηκε πως έπαιξε το πιο παράξενο παιχνίδι στο “παιδί της φωτιάς”, τον Πυροβάτη, αφού διάλεξε να τον αποχαιρετήσει με το στοιχειό που αγαπούσε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, τη φωτιά. Ο θάνατος του ήταν το γεγονός που στιγμάτισε την ιστορία της low bap σκηνής. Έκτοτε η παρέα που είχε βάση το Πέραμα, ποτέ δεν ήταν ίδια και η απώλεια αυτή ήταν η αρχή του τέλους για το συγκρότημα του οποίου ο πρώτος δίσκος έφερε σε μία ακόμα τραγική σύμπτωση τον τίτλο “Αρχή επί Τέλους”..

Χρόνια αργότερα ο Βέβηλος θα δήλωνε ότι : “Το σχήμα που έμαθε ο κόσμος ως «Βαβυλώνα» σταματάει ουσιαστικά μετά το θάνατο του Δημήτρη κι από κει και πέρα παίρνει διαφορετική μορφή το γκρουπ. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα συνέχιζε και πώς.”

Οι Βαβυλώνα ήταν ένα από τα πρώτα hip-hop , ( low bap) group στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1997[από τους Active Member και τον Loyal-T. Η σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξε αρκετές φόρες με την πάροδο του χρόνου με την αποχώρηση, την προσθήκη αλλά και την επιστροφή μελών.

Ήταν το 1997 όταν ο Μιχάλης Μυτακίδης αποφάσισε τη δημιουργία ενός project που θα ένωνε διαφορετικές μουσικές παρέες, με κύρια θεματική την σάτιρα. Κάπως έτσι γεννήθηκαν οι Βαβυλώνα.

Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος αποτελούσαν οι: Πρίγκιπας (Δημήτρης Παπούκας), Πυροβάτης (Δημήτρης Μαντζούτσος), Βέβηλος (Θανάσης Κατσαντώνης), Κύρος (Γιώργος Στεργίου), Θηρίο (Κώστας Δράκουλας), Παράφρων (Μίλτος Βουργίδης) και ο Μέθυσος (Μιχάλης Κουϊνέλης). Όγδοο μέλος αποτελούσε ο Σάτυρος τον οποίο ενσάρκωναν είτε ο Β.D. Foxmoor είτε o Xray (Νικήτας Κλιντ) χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο ψευδώνυμο. Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP/CD από την ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ με τίτλο “Βαβυλώνα” ενώ η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση ήταν τον Σεπτέμβρη του 1997 στο La Rocka. Αργότερα ήρθε και ο πρώτος ολοκληρωμένος τους δίσκος με τίτλο “Αρχή Επί Τέλους”. Για το δίσκο γυρίστηκαν δύο βιντεο-κλιπ, το Παράφρων και το Βλακειάδα 2004. Την ίδια χρονιά αποχωρεί από το σχήμα ο Κύρος (πλέον γνωστός ως DJ Marble) ο οποίος και αργότερα αντικαταστάθηκε από το Φάντασμα. Με αυτή την δομή κυκλοφορούν στις αρχές του 1999 ένα CD Single και αργότερα την ίδια χρονιά τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο το “Κουαρτέτο Των Στοιχειών” η οποία θα ήταν και η τελευταία για τα περισσότερα αρχικά μέλη. Για το δεύτερο αυτό δίσκο, γυρίστηκε βίντεο κλιπ για το τραγούδι “Πολισμανία”, το οποίο όμως δεν προβλήθηκε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση λόγω λογοκρισίας.

Ο Πυροβάτης παρ’όλο το πολύ σύντομο πέρασμα του από τη hip hop (low bap) σκηνή, ξεχώρισε και άφησε το δικό του προσωπικό στίγμα στους Βαβυλώνα και στους φανατικούς (ή μη) ακροατές τους..

Στη μνήμη του Πυροβάτη λοιπόν και στη φωνή του που σίγησε νωρίς….

(174) purovaths – πυροβατης – YouTube


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
5
love
lol lol
0
lol
fail fail
1
fail
Chrysa Pi