Ο θρύλος του χιπ-χοπ, Nas, ανατρέχει στην 50χρονη ιστορία της ραπ μουσικής στην συνέντευξή που έδωσε στο Billboard Cover , γιορτάζοντας την τεράστια επιτυχία της καριέρας του και απολαμβάνοντας την πρόσφατη δημιουργική ελευθερία που έχει αποκτήσει.

Ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα της ζωής του ήταν η εμφάνισή του στο Madison Square Garden, στο δικό του show, ένα όνειρο κάθε Νεοϋορκέζου – μια αίσθηση επίτευξης που υπερβαίνει όλες τις προηγούμενες εμφανίσεις και περιοδείες που έχει κάνει.

Θέλω να τονίσω τη σημαντική συνεισφορά που είχε το Bronx όταν εμφανίστηκε το χιπ-χοπ, και αν και το χιπ-χοπ έγινε παντού στη Νέα Υόρκη, το Bronx ήταν πραγματικά εξαιρετικό κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Ο στίχος του KRS-One,  “It isn’t even 20 years old. Fifty years down the line, you can start this. ‘Cause we’ll be the Old School artists.” Με αυτή την μπάρα ο KRS-One έδειξε την προνοητικότητά του και την πίστη του στη μακροζωία του χιπ-χοπ.

Οι καλλιτέχνες από εκείνη την εποχή πάλευαν σκληρά για να διασφαλίσουν την επιβίωση του χιπ-χοπ, και τώρα, βλέποντας ότι όχι μόνο επέζησε αλλά και ανθούσε, φέρνει αίσθηση εκπλήρωσης και χαρά. Βρίσκω αυτό το πράγμα πραγματικά όμορφο. Οι νεότεροι καλλιτέχνες, ακόμα και στην ηλικία των 20 ετών, έχουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την πλούσια ιστορία που τους χάραξε τον δρόμο. Μπορούν να κοιτάξουν πίσω και να πουν, “Ω, ας εμβαθύνουμε σε αυτήν την εκπληκτική κληρονομιά με τις βαθιές ρίζες.” Είναι μια εξαιρετική και όμορφη ιστορία, για την οποία μπορούν να είναι περήφανοι.

Nas – Billboard Cover 2023

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Ice Cube, μίλησε για τον ανταγωνισμό μεταξύ Ανατολής και Δύσης που δεν ξεκίνησε με τους Biggie και Pac, υπήρχε ήδη και πιο πριν. Καθένας εκπροσωπούσε την περιοχή του και οι μάχες ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ουσίας του χιπ-χοπ. Η σκηνή του χιπ-χοπ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική εκείνη την εποχή. Η Νέα Υόρκη είχε το δικό της ύφος, η Δυτική Ακτή είχε το δικό της, και ο Νότος είχε την δική του μοναδική γεύση. Έτσι πρέπει να είναι η γιορτή του χιπ-χοπ για να τους φέρνει όλους μαζί. Δεν θα έπρεπε να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο λόγο, σε μία γειτονιά ή σε μια πόλη. Αντιθέτως, πρέπει να είναι μια γιορτή που όλοι θα είναι ενωμένοι.

Πηγή: Billboard


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail