Ο Παύλος Φύσσας ή αλλιώς Killah P, ήταν ράπερ γεννημένος στις 10 Απριλίου 1979 στο Πέραμα. Είχε μεγάλη αγάπη για το hip hop και παράλληλα οργάνωνε συναυλίες με φιλανθρωπικό σκοπό για να βοηθήσει αυτούς που το είχαν πραγματικά ανάγκη.

Μέσα από τους στίχους των τραγουδιών του, ο Παύλος Φύσσας ανέδειξε σημαντικά κοινωνικά θέματα. Αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα, αντιμετωπίζοντας το μέσα από την τέχνη του. Επίσης, αναφέρθηκε στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κατά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 και του Κάρλο Τζουλιάνι κατά τις διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δολοφονήθηκε άνανδρα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Με το μεθοδευμένο σχέδιο για τη δολοφονία του Killah P από τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ, χωρίς να το ξέρουν, ήταν η αρχή του τέλους τους. Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε όχι μόνο ότι η «Χρυσή Αυγή» δεν ήταν απλά ένα ακροδεξιό πολιτικό κόμμα, αλλά και ότι λειτουργούσε ως μια εγκληματική συμμορία.

Ιστορική ήταν η απόφαση, στις 7 Οκτωβρίου 2020, να κηρυχθεί η «Χρυσή Αυγή» εγκληματική οργάνωση. Ήταν η δικαίωση για θάνατο του Παύλου και συνάμα μια πολύτιμη νίκη για τη δημοκρατία μας.

Κάθε χρόνο γιορτάζουμε τη ζωή και τα έργα του Παύλου.

Μετά από αρκετά χρόνια που η δισκογραφία του Παύλου δεν ήταν διαθέσιμη στο Spotify και σε όλες τις υπόλοιπες streaming υπηρεσίες, έφτασε η στιγμή που μπορούμε να ακούσουμε τα τραγούδια του Παύλου από παντού!

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής 17/9/23 ανέβηκε στην πλατφόρμα του Spotify όλη η δισκογραφία του Killah P.

Η συγκέντρωση όλου του δημιουργικού υλικού του Παύλου θα συνεχιστεί και θα είναι προσβάσιμη σε όλα τα μέσα και τις πλατφόρμες.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
1
omg
love love
1
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail