Το όραμα του Parakeet Rail Clo. και το πρώτο limited tee.

Πίσω από το Parakeet Rail Clo. κρύβεται μία παιδική φιλία και κοινές παραστάσεις ζωής δύο ανθρώπων, καθώς και ένα κοινό όραμα συνολικότερα. Η ιδέα του Parakeet Rail Clo. έπαιζε στο μυαλό των δημιουργών του εδώ και χρόνια ωστόσο ωρίμασε πριν από περίπου 3 χρόνια, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη του 2019. Το όραμα πίσω από την επωνυμία του Parakeet Rail Clo. έχει δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι η καθιέρωση ενός urban clothing brand που παράγει ποιοτικό ρούχο, και ταυτόχρονα, δε τμηματοποιεί το καταναλωτικό κοινό βάσει πολύ συγκεκριμένων χαρακτηριστικών ή ενός συνολικότερου lifestyle, κόντρα στις επιταγές του σύγχρονου μάρκετινγκ. Ο δεύτερος άξονας είναι η παραγωγή ρούχων που ταιριάζουν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και σε κάθε περίσταση της κοινωνικής ζωής νέων ανθρώπων. Ρούχων που θα φορέσεις στη δουλειά σου, ρούχων που θα πάρεις μαζί σου σε ένα ταξίδι, ρούχων που θα βάλεις στις βαλίτσες σου για τις καλοκαιρινές διακοπές, ρούχων που θα βάλεις στο πάνω ράφι της ντουλάπας σου.

To όραμα του Parakeet Rail Clo. πήρε σάρκα και οστά δύο μήνες μετά με τη κυκλοφορία του πρώτου limited tee. Το συγκεκριμένο tee απευθυνόταν κυρίως στο στενό κοινωνικό κύκλο των δημιουργών, ο οποίος στήριζε την ιδέα και το όραμα και δεν είχε τη μορφή ενός επίσημου release από το Parakeet Rail Clo. Άλλωστε, για την ομάδα του Parakeet το συγκεκριμένο tee ήταν το αποτέλεσμα πολλών πειραματισμών μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες, καθημερινή αναζήτησης, αφοσίωσης και ενασχόλησης με το brand ώστε να βάλουν γερές βάσεις και να μετουσιώσουν σε γνώση τις συναντήσεις τους με ανθρώπους που δουλεύουν χρόνια στο χώρο του ρούχου.

Ποιότητα και όχι ποσότητα

Βασικός πυλώνας στο όραμα του Parakeet Rail Clo. είναι η έμφαση στη ποιότητα του ρούχου, και όχι απλά η μαζική παραγωγή κωδικών προϊόντων. Σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας διατηρείται ο απόλυτος έλεγχος επί των πρώτων υλών, όπως η εύρεση ποιοτικών και κατάλληλων υφασμάτων, ενώ η ομάδα έχει τον κύριο λόγο πάνω στο δημιουργικό κομμάτι και στο αισθητικό αποτέλεσμα.

Fly Free

Ένα μότο που χαρακτηρίζει το Parakeet Rail Clo. είναι το “fly free”. Πρόκειται για μια φράση που είναι κάπως “συμπληρωματική” ως προς το όνομα του brand. Το “Parakeet”, ένα είδος παπαγάλου που ζει στην άγρια φύση της Νότιας Αμερικής, και το “Rail”, μια λέξη δηλωτική του “εγκλωβισμού”, συνθέτουν τη δράση επί της οποίας έρχεται σε αντίδραση το μότο του “fly free”. Στην ουσία, πρόκειται για την ελευθερία που προσφέρει σε κάθε άνθρωπο το “άνοιγμα” των φτερών του προς τα όνειρά του.

Η πρώτη απόπειρα με κοσμήματα

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην πορεία του Parakeet Rail Clo. αποτέλεσε η δημιουργία μιας μικρής συλλογής με κοσμήματα, και συγκεκριμένα necklaces με το λογότυπο του brand. Το ύφος που επιδιώχθηκε είναι το κλασικό και ταυτόχρονα minimal, θέλοντας να συμβαδίζει με την φιλοσοφία ενός κοσμήματος, δηλαδή τη διαχρονικότητα και το ρόλο του “wildcard” σε μια στυλιστική επιλογή. Η πορεία στο χώρο του κοσμήματος είχε αρκετά ενδιαφέρουσες εμπειρίες, γνωριμίες με ανθρώπους, υλικά και μηχανήματα που οι δημιουργοί είδαν για πρώτη φορά, και γενικότερα αποτελεί μια από τις πιο δημιουργικές διαδικασίες σε αυτά τα τρία χρόνια.

Το πειραματικό dress hoodie

Για ένα ρούχο που η ομάδα του Parakeet είναι αρκετά περήφανη είναι το dress hoodie. Πρόκειται για ένα πειραματικό ρούχο, μια υβριδική μορφή που συνδυάζει το “κόψιμο” ενός oversized hoodie και το “ύφος” ενός φορέματος. Για την κατασκευή των πατρόν και το ράψιμο των dress hoodies, πέρασαν πολλοί μήνες δοκιμών και πειραματισμών, αποτυχιών και δημιουργικών αναζητήσεων, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν κάτι παρόμοιο στην αγορά ώστε να αποτελέσει οδηγό στην παραγωγή, δηλαδή παρέμενε μια ιδέα που υπήρχε στη φαντασία των δημιουργών και έπρεπε να την υλοποιήσουν πάνω σε ύφασμα.

H SS22’ collection

H τρέχουσα collection του Parakeet Rail Clo. (SS22’ collection) περιλαμβάνει 2 νέα tees με δύο διαφορετικά σχέδια, καθώς και δύο tote bags. Είναι διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Parakeet Rail Clo.. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται με άμεσο μήνυμα, τόσο στη σελίδας τους στο Instagram όσο και στην αντίστοιχη στο Facebook.

PROMO CODE: “RAPNROLL20”

Με τον παραπάνω εκπτωτικό κωδικό έχετε -20% σε όλα τα προϊόντα στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Parakeet Rail Clo. (Διάρκεια απο 22/6 μέχρι και 25/6).

www.parakeetrail.com


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail