PUNK THE MIC:

Οι 2 πιο “επαναστατικές” μουσικές, στο ίδιο Stage! Όταν το Punk συναντάει το Hip Hop!

TWINSANITY & Dj MICRO + FRANK PANX & ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
An club (Σολωμού 13 Εξάρχεια)
Damage 10€ – Doors Open: 21:00
FB Event

RANK PANX & ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ… “Μουσικές από Μπαρούτι”


”Aπέναντι στα «υπερόπλα» των μεγαλοτσιφλικάδων της ζωής, στο «Mute» της μουσικής και στα «χουντικά απαγορεύεται». Συνεχίζουμε να δημιουργούμε μουσικές από την ομορφιά της ελευθερίας που σαν παιδί ζει μέσα μας. Που δεν μπορούν να αγγίξουν, να βουβάνουν ή να θέσουν όρια”. – FRANK PANX

Ο Frank Panx & οι Σαλταδόροι έχουν μεγάλα στόματα και ακούγονται δυνατά. Έχουν βρει μιλιά που τραγουδά την εποχή μας με ιστορίες αληθινές και μουσικές που δεν γνωρίζουν σύνορα. Δημιουργούν μια ηχητική επιμιξία που μοιάζει να καλπάζει στα κακοτράχαλα μονοπάτια της ζωής με αγωνιστική διάθεση και αισιοδοξία που μας επιστρέφει στην γη της αθωότητας. Το χρωστάμε, λένε, στο καλό που μας ανορθώνει ψυχικά. Είναι μια παρέα μουσικών που προέκυψε αυθόρμητα σαν παιδικό παρεάκι αλάνας από την συμμετοχή τους σε δράσεις των Αντισωμάτων & του Immigraniada Festival.
Θέλουν, λένε, να’ ναι λεύτεροι.
Σκοτώστε τους…
”Σε πείσμα των σκοτεινών καιρών που ζούμε, κόντρα στο θάνατο που μας περιβάλει, απέναντι σε οποιαδήποτε πανδημία και επικίνδυνη κυβέρνηση, να συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να δημιουργούμε με κάθε μορφή τέχνης. Γιατί η τέχνη είναι η ανώτερη μορφή αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας. Για όσους ανασαίνουν μέσα από την τέχνη, για όσους αντλούν ελπίδα από αυτή και λόγους για να συνεχίζουν κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες το ταξίδι της ζωής, αλλά και για τα αδέλφια που χάθηκαν αυτές τις μέρες, τον Οδυσσέα Τσιαμπόκαλο (Razastarr), τον Νίκο Μαϊντά (Magic De Spell), τον Δημήτρη Πολύτιμο, να συνεχίσουμε να “λερώνουμε” την ιστορία, το διαδίκτυο, το σκοτάδι, με αντισώματα τέχνης που δεν σβήνουν ποτέ και πάντα δημιουργούν νέες εστίες αντίστασης και ελεύθερης σκέψης”.
Frank Panx

TWINSANITY… Οι δίδυμοι του αθηναϊκού underground ραπάρουν για ένα κοινό που δεν ακούει
μόνο χιπ χοπ…

Ο Ray (Eyekonik) και Γιάννης (Linkone) είναι δίδυμοι, που σημαίνει ότι αυτό που κάνουν έχει διπλή δύναμη και περιέχει διπλή αγάπη.
Με καταγωγή από το Surrey της Αγγλίας, τραγουδούν στη μητρική τους γλώσσα αν και μέσα στα κομμάτια τους συμπεριλαμβάνουν συχνά και κουπλέ στην Ελληνική γλώσσα. Τα ακούσματά τους είναι η ραπ, η ρέγκε, η dub και μουσικές απ’ έξω. Τους αρέσει η χιπ χοπ μουσική γιατί δίνει βάση στον στίχο και μπορεί να εκφράσει όλες τις πτυχές του ανθρώπου, – όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Τους αρέσει η εξέλιξη και ο πειραματισμός πάνω στη μουσική. Κάθονται σε ένα πεζούλι δίπλα από την Μητρόπολη, λίγο πιο πέρα από το σημείο που ξεκίνησαν να παίζουν δημόσια, την πλατεία Καπνικαρέας. Εκεί έπαιζαν για καιρό, πριν ακόμα αρχίσουν να κάνουν λάιβ σε κλειστούς χώρους και παίζουν ακόμα. Ο δρόμος τους ωρίμασε και τους προετοίμασε για αυτό που ζουν σήμερα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Twinsanity, παρόλο που είναι ένα κατά βάση χιπ χοπ δίδυμο, δεν είναι μονοδιάστατοι. O ήχος τους διαθέτει μια πολυποίκιλη ηχητική ομορφιά, που τον κάνει να διαφέρει από τον ήχο και το ύφος των περισσοτέρων Hip Hopεγχώριων καλλιτεχνών, αφού κατασκευάζουν την μουσική τους επηρεαζόμενοι και από άλλα μουσικά ρεύματα όπως αυτά της ρέγκε, ράγκα, τζαζ, σόουλ και φανκ. Χρησιμοποιούν ακουστικά όργανα και αυτό τους δίνει πρόσβαση και σε ένα κοινό που δεν είναι φαν του χιπ χοπ, και, μάλιστα, αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των φαν τους.

Οι Twinsanity έχουν κυκλοφορήσει επίσημα 2 Albums και δεκάδες Singles και συνεργασίες, έχουν εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους, μουσικά φεστιβάλ, έχουν μοιραστεί σκηνές αλλά και δισκογραφικές κυκλοφορίες με πολύ μεγάλα ονόματα της Ελληνικής αλλά και της Διεθνούς Rap σκηνής και έχουν παίξει σε πολλά μέρη της Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό.
Ποτέ όμως δεν ξέχασαν τις ρίζες και τις αξίες τους, καθώς ακόμη και σήμερα θα τους συναντήσεις συχνά να παίζουν στον δρόμο για περαστικούς, να συμμετέχουν σε κοινωνικές δράσεις και μέσω της μουσικής και της συνολικής στάσης ζωής τους να πρεσβεύουν αξίες όπως ο αντιφασισμός, ο αντισεξισμός και η αλληλεγγύη, ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης ή καταπίεσης.

”Η μουσική στην ζωή μας υπάρχει ως στερέωμα και δίαυλος για να εκφραστούμε. Είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας ενοχλούν και μας προβληματίζουν, μιλώντας είτε σε προσωπικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο”.
Τwinsanity

DJ MICRO

Ο DJ Micro είναι DJ με βάση την Αθήνα. Από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι στο πλευρό του Ταφ Λάθος, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μέλος των Ψυχόδραμα 07 και ένα από τα βασικότερα μέλη της Bashment Records.

Η συνεχής παρουσία του στα live και η συμμετοχή του όχι μόνο στα cuts αλλά και στο μικρόφωνο, με raps και δεύτερα φωνητικά, καθιστά τον DJ Micro αναπόσπαστο μέλος της Bashment Records και των Ψυχόδραμα 07.

Παράλληλα έχει συνεισφέρει παραγωγικά σε αρκετά projects της Bashment Records και έχει ασχοληθεί με την ηχοληψία και τη μίξη της πλειονότητας των κυκλοφοριών του Label.

Τα scratch του χαρακτηρίζονται όχι μόνο από την ταχύτητα, αλλά και από την ατμόσφαιρα που προσθέτουν στα κομμάτια και τη χρήση τους σαν μουσικό όργανο, με φράσεις να προστίθενται όπως ακριβώς θα σόλαρε ένα πιάνο ή μία κιθάρα.

Ανανεώνοντας συνεχώς την προσέγγιση των dj set του, έχει ως στόχο να εμπλουτίσει το ρόλο του dj στη hip-hop και όχι μόνο, προσθέτοντας συνεχώς καινούρια πράγματα στη παραγωγή, ακόμη και κατά τη διάρκεια κάθε ξεχωριστού live, χωρίς να μένει στη σιγουριά του έτοιμου υλικού από το studio.

Έτσι κι αλλιώς, κάθε live είναι ένα μοναδικό cd που “γράφεται” σε μία μοναδική στιγμή.

Και ο Micro μέχρι σήμερα έχει προλάβει να «γράψει» εκατοντάδες. Ένας από τους πιο δραστήριους Dj’s που διαθέτει η Ελληνική Hip Hop σκηνή.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail