O Meyhem Lauren έρχεται απευθείας από τη Νέα Υόρκη για μία μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Arch Club. Έχοντας κερδίσει τη θέση του ως ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς MCs του αμερικανικού underground των τελευταίων ετών, έχει στο ενεργητικό του πολλές και εξαιρετικά σημαντικές συνεργασίες με τιτάνες του είδους, όπως ο Dj Muggs των Cypress Hill, o Daringer των Griselda, o Madlib και o Harry Fraud, με τους οποίους έχει κυκλοφορήσει πολλά full length LPs. Οι συνεργασίες του στο μικρόφωνο αριθμούν επίσης τεράστια ονόματα του χώρου, όπως ο – φίλος του και μόνιμος συνεργάτης του – Action Bronson, o B-Real, o Westside Gunn, o Conway, o Roc Marciano και άλλοι ζωντανοί θρύλοι του rap. Μας παραχώρησε την ακόλουθη συνέντευξη, λίγες μέρες πριν το show του στην Αθήνα, στην οποία μας μίλησε για το πώς είναι να συνεργάζεσαι με τόσο σημαντικούς καλλιτέχνες, για τη Νέα Υόρκη, για το underground Hip Hop και για πολλά άλλα.
![](https://www.rapnroll.gr/wp-content/uploads/2023/09/meyhem_lauren_LIive_6_0ct_23_rapnrollgr-1024x1024.jpg)
Η μουσική σου αντικατοπτρίζει συχνά τη σκληρή και ζωντανή ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης. Πώς η κουλτούρα της πόλης και οι εμπειρίες σου μεγαλώνοντας εκεί διαμόρφωσαν το στυλ σου και το στιχουργικό σου περιεχόμενο;
Οι εμπειρίες μου και η κουλτούρα της πόλης είναι η ραχοκοκαλιά όλης της μουσικής μου, ανεξάρτητα από το πόσο αναπτύσσομαι και ταξιδεύω, η γενική αίσθηση της μουσικής μου θα προέρχεται από αυτή την πόλη.
Πώς σχολιάζεις τη νέα Underground Hip Hop αναγέννηση που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;
Η νέα αναγέννηση είναι cool, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητα αναγέννηση, απλά έχει ριχτεί περισσότερο φως στο είδος και έχει δοθεί περισσότερη προσοχή στη μουσική. Αν κοιτάξεις το “Ανώτερο Κλιμάκιο” της “Αναγέννησης”, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους το κάνουν αυτό για 10 και πλέον χρόνια. Ανεξάρτητα από αυτό, εξακολουθεί να είναι ένα καλό πράγμα.
Έχεις συνεργαστεί πάρα πολύ με τον Dj Muggs. Πώς είναι το να δουλεύεις μαζί του; Και πώς ήταν το να δουλεύεις μαζί του και με τον Madlib για το τελευταίο σου album;
Ο Muggs είναι ιδιοφυία και ένας πολύ ευθύς και σοβαρός άνθρωπος. Κάθε φορά που δουλεύω μαζί του νιώθω πως μπορώ να γίνω καλύτερος στην τέχνη μου. Τo να δουλεύω μαζί του και με τον Madlib ήταν μία διαφωτιστική εμπειρία, είναι δύο από τους καλύτερους παραγωγούς στην Ιστορία.Το Champagne For Breakfast, ακολουθούν τα Champagne For Lunch και Champagne For Dinner.
Φαίνεσαι εξαιρετικά απασχολημένος με την κυκλοφορία μουσικής, videos και με ταξίδια για συναυλίες. Έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο; Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;
Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος επομένως δεν υπάρχει χρόνος για να κάνεις πράγματα δωρεάν. Τα πάντα κοστίζουν κάτι είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι.
Πού ήταν το πιο τρελό live show που έχεις κάνει και γιατί;
Έχω κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν όλες σπουδαίες για διαφορετικούς λόγους. Κάποια είναι σε γεμάτα φεστιβάλ και άλλα και σε μικρούς ζεστούς χώρους, όσο η ενέργεια είναι σωστή είμαι ΤΕΛΕΙΑ.
Τι μπορούν να περιμένουν οι fans από εσένα στο προσεχές μέλλον; Υπάρχουν κάποια επερχόμενα projects ή συνεργασίες για τις οποίες θα ήθελες να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες;
Πολλά projects είναι καθ’ οδόν…Περισσότερες Madlib και Muggs συνεργασίες. Με τον Daringer δουλεύουμε στο Vladimir Part Two και επίσης ξαναμπαίνω στο studio με τον IceRocks, τον Harry Fraud και τον Buckwild.