Μετά την κυκλοφορία του νέου του ep με τίτλο ¨Μαχαίρια¨ Ο Πατρινός Hungry Mic η αλλιώς Το Σκαθάρι παραχωρεί την παρακάτω συνέντευξη στο Rapnroll.gr

Πες μας δυο λόγια για σένα:


Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα εκεί, έζησα 6 χρόνια Καλαμάτα λόγω σπουδών και τώρα κάνω την στρατιωτική θητεία μου στην Πάτρα πάλι. Ανά διαστήματα εργάζομαι στον τομέα της εστίασης χωρίς όμως να είναι το επάγγελμα που θέλω ν ακολουθήσω ή να με καθορίσει. Η καθημερινότητά μου απαρτίζεται κυρίως απο ραπ, γυμναστικη, βιβλία και ταινίες.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το rap;

Όταν άκουσα πρώτη φορά ραπ συγκλονίστηκα! Κάθε φορά που τύχαινε ν΄ακούσω ένα κομμάτι ή να δω ένα βίντεο κλιπ ένιωθα εξτασιασμένος. Θυμάμαι η πρώτη μου απόπειρα να γράψω ήταν μ έναν φίλο μου στην πέμπτη δημοτικού ένα diss προς τους συμμαθητές μου και αμέσως μετά ένα κομμάτι για το χρηματιστήριο (χωρίς να ξέρουμε πραγματικά τι είναι, πάντος το είχαμε στο κεφάλι μας ως κάτι κακό που καταστρέφει οικογένειες). Αργότερα ξανα άρχισα να γράφω για λίγο στην β΄ λυκείου, μέχρι που όταν πέρασα Καλαμάτα για σπουδές άρχισα να το εξασκώ πιο συστηματικά και όσο περνούσαν τα χρόνια να το αντιμετωπίζω με σοβαρότητα.

Click by: @chatzioglouthomas

Τι σε έκανε να αλλάξεις το rap name σου από Hungry Mic σε ΄΄Το ΣΚΑΘΑΡΙ΄΄;

Άλλαξα τρόπο γραφής, όσο βελτιώνω τη γραφή μου τόσο καλύτερα αποτυπώνω το είναι μου και πλέον τα κομμάτια μου περιέχουν τεράστιες δόσεις και πιο λεπτομερείς αφηγήσεις της ζωής μου . Έτσι ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο μουσικά, επήλθε συνδοιαστικά και η αλλαγή του ονόματός μου.

Πες μας λίγα λόγια για το νέο σου Ep με τίτλο ¨ Μαχαίρια..”:

Αποτελείται απο δυο κομμάτια, το ομόνυμο με τίτλο ΄΄Μαχαίρια΄΄ και το ΄΄Θυμάρι΄΄, οι παραγωγές είναι από Gus και SyxTyle αντίστοιχα. Σκοτεινά και αργά beats με βρώμικο περιεχόμενο.

Πες μας το Top 3 σου σε ακούσματα αυτή την περίοδο:

Mobb Deep – The Infamous, WSG – HWH 7 , και αρκετά σκόρπια κομμάτια rap, trap, παλια ελληνικά και ρεμπέτικα κλπ.

Θεωρείς ότι η πάτρα έχει hip hop κουλτούρα αυτή την στιγμή, (δεν μιλάω για το αν ακούνε ραπ καθώς ραπ ακούνε σε όλο τον κόσμο, μιλάω για το hip hop γενικά.)

Υπάρχουν κάποια τρανταχτά ονόματα που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στην πόλη αυτή σε graffiti (πχ Tek, Trojo, Bran κ.α.) , σε ραπ (πχ Obnoxius kas, A2N κ.α) καθώς και στους υπόλοιπους τομείς. Από κει και πέρα αρκετά άτομα ασχολούνται, αλλά υπάρχει μια περίεργη σνομπ νοοτροπία χωρίς λόγο, κατά προέκταση δεν υπάρχει ένωση, άρα δύσκολα θα υπάρξει κινητοποίηση για κάτι μεγάλο. Απ τους πιο ενεργούς πάντως αυτή τη στιγμή στην Πάτρα είναι οι Gang Run, κάνουν πολύ συχνά προσπάθειες για lives, rap βραδιές κτλπ.

Στιγμιότυπο από το video clip “Μαχαίρια”

Ποια είναι η γνώμη σου για την hip hop κουλτούρα εν έτη 2020;

Έχουν αλλάξει τα χρόνια, παλιά μας κοροϊδεύαν για το ντύσιμο και τα μεγάλα ακουστικά, τώρα το επιδιώκουν κιολας. Είναι πλέον αποδεκτή και υπάρχει τεράστια γκάμα επιλογών.
Ταυτόχρονα όμως η τόσο μεγάλη απήχηση έχει εμπορευματοποιήσει λίγο έως πολύ την κουλτούρα. Προτιμώ όμως να κοιτάζω το ποτήρι μισογεμάτο και να χαίρομαι που μες στα χρόνια καταρίφθηκαν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις και μπορεί ο καθένας να εκφραστεί χωρίς επίκριση.

Στιγμιότυπο από το video clip “Μαχαίρια”

Θεωρείς ότι σε κρατάει πίσω στη μουσική το ότι ζεις μονιμά στην επαρχεία;

Σαφώς και με κρατάει πίσω απ την στιγμή που δεν έχω την δυνατότητα να μοιραστώ την μουσική μου με το ευρύ κοινό, παρά μόνο διαδυκτιακά. Δεν έχω τις ευκαιρίες που έχει κάποιος πχ στην Αθηνα, να αναδείξω τη μουσική μου και αυτό με πικραίνει ειν΄ η αλήθεια. Προς το παρόν αφοσιώνομαι στην σκληρή δουλειά μου, και δεν ξέρεις ποτέ τι επιφυλλάσει το μέλλον..

Στιγμιότυπο από το video clip “Μαχαίρια”

Αν θα μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην ελληνική σκηνή τι θα ήταν αυτό;

Θα πρόσθετα περισσότερο ποιότητα και αισθητική. Βλέπω πολλά μέτρια και κοινότυπα κομμάτια να παίρνουν αδικαιολόγητα τρελή απήχηση και hype.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια μετά το ep που κυκλοφόρησες;

Δουλεύω πάνω σε ένα νέο πρότζεκτ με τίτλο ¨Το ΣΚΑΘΑΡΙ: Ένα κοινωνικό πρόβλημα¨ . Παρόμοια θεματολογία με το μαχαίρια, διαφορετικό ηχόχρωμα..

Σε ευχαριστούμε πολυ για τον χρόνο σου, καλή επιτυχία σε ότι κάνεις περιμένουμε νέα μουσική από εσένα!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Πολλά μπράβο για την διαδραστικότητά σας στον χώρο!!
Ευχαριστώ όσους στηρίζουν!


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail