Σε μια εποχή όπου τα εργατικά συνδικάτα αναζωπυρώνουν τους αγώνες τους σε εταιρείες όπως τα Starbucks και η Amazon, το Hip-Hop κίνημα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτόν τον κανόνα.

Έτσι λοιπόν, μερικοί από τους πρωτοπόρους της κουλτούρας αποφάσισαν να ιδρύσουν την Hip-Hop Συμμαχία («The Hip Hop Alliance»), «το πρώτο επίσημο Hip-Hop σωματείο».

Η οργάνωση, με ιδρυτές τον Chuck D και τον Kurtis Blow, αυτοπροσδιορίζεται ως «ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου η αποστολή είναι να προωθήσει δίκαιους μισθούς, δίκαια δικαιώματα και ισχυρά οφέλη για την υγεία και τη συνταξιοδότηση των καλλιτεχνών της Hip-Hop και R&B κοινότητας».

Καθήκοντα προέδρου του σωματείου ανέλαβε ο KRS-One, ενώ αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Doug E. Fresh. Στη Συμβουλευτική Επιτροπή μετέχουν επίσης ο Slick Rick, ο Willie D, ο DJ Scratch, ο DJ Hollywood, ο DJ Cassidy, ο Davy DMX, ο Grandwizard Theodore, ο Alonzo Williams, και πολλοί άλλοι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του KRS-One για τις ανάγκες της Hip-Hop Συμμαχίας και στο οποίο εικονίζονται ο Slick Rick και ο Big Daddy Kane, ο θρυλικός MC από τη Νέα Υόρκη ραπάρει χαρακτηριστικά: «Παλεύουμε για δικαιώματα: δικαιώματα εργαζομένων, εργατικά δικαιώματα, και μισθούς».


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
1
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail
Shotgun