Δημήτρης Κυρσανίδης και Jason κάνουν freerunning με θέα το Βόσπορο

[jaw_social_icons build_authors=”” facebook=”” twitter=”https://twitter.com/JimDkKyrsanidis” google=”” youtube=”” linkedin=”” vimeo=”” flickr=”” pinterest=”” instagram=”” target=”_self” size=”32″ use_author=”1″ ][jaw_clear]

Για τον Δημήτρη Κυρσανίδη και τον Jason Paul, ένα λιμάνι μπορεί να γίνει freerunning playground!

Τι μπορεί να κάνει ένας freerunner σε ένα εμπορικό λιμάνι; Η απάντηση είναι όσα θα δεις στο video: τα container, οι γερανοί και τα κινούμενα εμπόδια έγιναν ένα εξαιρετικό playground για τους δύο freerunners.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Jason Paul -ένας από τους πιο αναγνωρισμένους αθλητές freerunning παγκοσμίως- κι ο Δημήτρης DK Κυρσανίδης -πρωταθλητής του Red Bull Art of Motion που επιστρέφει φέτος στη Σαντορίνη την 1η Οκτωβρίου– αποφάσισαν να συνεργαστούν για το project Red Bull Dreamland. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το απρόσμενο freerunning session στο λιμάνι Haydarpaşa του Βοσπόρου, στην Κωνσταντινούπολη.

Το set up ήταν πολύ ενδιαφέρον για τους δύο αθλητές, καθώς περνούσαν πάνω από μεγάλα container, κινούμενους γερανούς και άλλα κινητά εμπόδια. Περιττό να πούμε πως οι δυνατότητες που έδινε το λιμάνι ήταν απεριόριστες!

Βγάζοντας κινήσεις που -δύσκολα θα διαφωνήσεις- θυμίζουν λίγο spiderman, είχαν την ευκαιρία να κάνουν runs σε μια πίστα που δεν θα μπορούσε να είναι πιο πλήρης, παρά τις προκλήσεις που επιφύλασσε. Αλλά τα άλματα πάνω σε container σε εντυπωσιακά και μεγάλα ύψη είναι παιχνιδάκι γι’ αυτούς τους επαγγελματίες freerunners – και μην τα επιχειρήσεις.

 

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης πρωτοασχολήθηκε με το freerunning στην ηλικία των 12 ετών, μέσα από μια παρέα στη γειτονιά του στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος που ξεκίνησε ήταν γιατί ήθελε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα, από την καθημερινότητα. Πίστευε ότι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ κι όλα αυτά που προβάλουν τα Media ήταν αρκετά κλασικά και συνηθισμένα για τον ίδιο και έτσι δοκίμασε το freerunning. Τελικά τον εντυπωσίασαν τα άλματα, οι τούμπες και τα εντυπωσιακά φλιπ.

Για τον Δημήτρη το freerunning δεν είναι απλά το χόμπι του. Όπως λέει, είναι η ζωή του. Συγκεκριμένα έχει δηλώσει: «Όπως κάθε μεσημέρι θα κάτσουμε στο τραπέζι για φαγητό, έτσι κι εγώ θα κάνω την προπόνηση μου καθημερινά, όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή το freerunning είναι η ζωή μου» ενώ η φιλοσοφία του σχετικά με την ζωή είναι «να είσαι καλύτερος απ’ το χτες, χειρότερος απ’ το αύριο».

Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης για δύο συνεχόμενα χρόνια, (2014 & 2015) στην παγκόσμια πρόκληση του Red Bull Art of Motion, στη Σαντορίνη, ο 20χρονος αθλητής της Red Bull ανήκει επάξια στην παγκόσμια ελίτ του freerunning.

Τον υπόλοιπo καιρό, όταν δεν βρίσκει το δρόμο για το βάθρο στη Σαντορίνη, ο Δημήτρης γυρίζει τον κόσμο λαμβάνοντας μέρος σε επαγγελματικούς διαγωνισμούς, jams και workshops συμβάλλοντας και εκείνος με τον τρόπο του στη διάδοση του αθλήματος.

Πηγή: redbull.com

 


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail