Το rapnroll.gr μίλησε με τον νεαρό ράπερ ATC Taff λίγο πριν κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “MOST WANTED”. Ο πρώτος του δίσκος θα περιέχει έντεκα (11) δυνατά tracks, εκρηκτικά feats και ανατρεπτικούς στίχους , που σίγουρα θα απασχολήσουν τους ακροατές. Η ημερομήνια της κυκλοφορίας του δίσκου έχει οριστεί για τις 31/01/2020!

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ομάδα του φέτος, “ATC FAMILY” ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα της τωρινής μουσικής σκηνής.

Στην κουβέντα μας μαζί του θα τον γνωρίσουμε καλύτερα, θα μάθουμε για τις επιρροές του για την ομάδα του τους ATC Family και για την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει:

Click by: s__charos

Πες μας δυο λόγια για σένα , ποιό ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσεις το ραπ.

Στη ζωή μου έχω κάνει πολλά λάθη. Έχω καταστρέψει ανθρώπους στην κυριολεξία. Δεν υπολόγιζα σωστά τα συναισθήματα και την πλευρά των άλλων. Ότι σφάλμα έκανα μου γύρναγε πίσω. Κουβαλάω πολλά πάνω μου. Πάντα έψαχνα τρόπους να “φτιάχνομαι”. O Coco και ο Nico απ’το family με παρότρυναν αρκετά στο να το δοκιμάσω. Όταν άρχισα να χώνω και να αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θέλω να συνεχίσω να το κάνω ήταν σαν ανάγκη να βγάλω τα εσώψυχα μου στο χαρτί. Τους έδινα μορφή. Άρχιζα να με βλέπω μέσα τους. Μου άρεσε τόσο πολύ.. Αυτό που μου δίνε δεν μου το έδωσε κανένας άνθρωπος, καμία αγάπη, κανένα πράγμα, καμία ουσία. Πλέον όταν το κάνω νιώθω σαν να παίρνω τη δόση μου.. Εθίστηκα.. Τίποτα δεν με ανέβαζε ποτέ τόσο.

Ποιοι Έλληνες /ξένοι καλλιτέχνες σε έχουν αγγίξει και θα έλεγες σε έχουν επηρεάσει;

Γενικά δεν επηρεάζομαι από άλλους.. Μαθαίνω απ’τις πτυχές του εαυτού μου. Μόνος μου καταλάβαινα ποιος είμαι και απέναντι σε άλλους ποιος μπορώ να γίνω. Παρ’ όλ’ αυτά γουστάρω πολύ το γερμανικό ραπ , 187 strassenbande. Real shit. Started from the bottom , ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Όταν χτυπάνε όλοι μαζί δεν υπάρχει αντίπαλος.. Τους παρακολουθώ από το πολύ ξεκίνημα. Ωστόσο .. γενικότερα πάντα άκουγα πολλά είδη. Διασκέδαζα πολύ ακατάλληλα με τη μουσική . Είχα λιώσει ότι party υπήρχε. Τότε αρχίσαμε να γυρίζουμε τα festival. Αυτή η τρέλα δε μου φύγε ποτέ.

Πες μας ένα κομμάτι που σε έχει σημαδέψει σε μικρή ηλικία

Είναι σίγουρα πολλά άλλα αυτό που μου έρχεται πρώτο είναι:

ΔΠΘ – Ο μάγος.

Πολλές φορές έγραφα τους στίχους του τραγουδιού μόνος μου δεξιά και αριστερά. Το άκουγα με ακουστικά ψείρες, ποτέ ηχεία.

Μίλησε μας για το label σας , το ATC

Το ΑΤC ήταν , είναι και θα είναι οικογένεια , παρέα μα πάνω απο ολα τρόπος ζωής. Δεν νιώθω τόσο οικεία με τη λέξη Label να σου πω την αλήθεια..

Click by: s__charos

Σε τι διαφέρει το ATC από τα άλλα μουσικά crew της ελληνικής σκηνής ;


Γιατί σε τι μοιάζει για να σου πω σε τι διαφέρει? Μουσικά θεωρώ πως το υλικό μας είναι μια κατηγορία απο μόνο του. Σκέτη καύλα.. Κάνουμε αυτά που λέμε και ότι θα λέμε θα γίνεται.Φέτος δε βλέπουμε σχεδόν κανέναν..Πιστεψέ με είναι λίγα τα άτομα που σέβομαι και βάζω τη λέξη σχεδόν..αλλιώς την έβγαζα τώρα επιτόπου

Παρατηρώντας τους στίχους σου αντιλαμβανόμαστε ότι αντιτάσσεσαι  απο πολλούς που κατά την γνώμη σου δεν είναι γνήσιοι story-tellers.Τι έχεις να πεις για αυτό?

Δεν ξέρω τι και αν είναι εμένα πάντως οι περισσότεροι δε με πείθουν.. Δεν άκουσα για κανέναν τους στο δρόμο. Το τι λένε στο YouTube είναι δικό τους θέμα..Παίζει σίγουρα πολύ ψέμα. Πάντως μερικοί πρέπει να συνεχίσουν είναι διασκεδαστικοί, τους βλέπουμε που και που στη ζάλη και γελάμε.

Click by: s__charos

Θα έλεγες ότι υπάρχει μουσική στιχουργική χρονική διαμάχη όσον αναφορά την ελληνική  hip-hop σκηνή;

Σίγουρα υπάρχει. Μετράνε όλοι ποιος την έχει μεγαλύτερη και καλά. Μαλακίες. Δεν κουβαλάνε αληθινές στιγμές αλητείας μέσα τους. Φαίνεται στα μάτια τους και μέσα απο την οθόνη.. που να τους δεις από κοντά..Οπότε παλεύουν κι αυτοί όπως μπορούν, ξέρεις τώρα..πληκτρολόγια, sneak disses , studio gangsters και φασαρίες σε story στο INSTA.. οι ”storytellers” που λέγαμε.

Πως θα χαρακτηριζες το άλμπουμ  σου με μια πρόταση και τι εννοείς με αυτή? 

Με μια πρόταση  «ο ψυχολόγος των κατεστραμμένων» .

Τι είναι η μουσική μου.. Ένα σύνολο από λάθη που αν βάλεις σε μια σωστή σειρά θα βγει κάτι σωστό.. έχω καταλάβει τι προκαλώ στον κόσμο , το έχω νιώσει από αυτά που μου λένε όσοι με ακούνε.. Επιβεβαιώνουν αυτά  που αισθάνομαι κι εγώ. Ο σκοπός μου είναι να κάνω αυτόν που με ακούει να σηκωθεί όρθιος , να ξεσπάει και γενικά να μάθει να ξεπερνάει φόβους και να περνάει μέσα από διαδικασίες. Μια ζωή κυνηγάμε περισσότερο τις διαδικασίες , όχι τις στιγμές . Έτσι κερδίζουμε από κάτι που ίσως πόνεσε παρά αισθάνθηκαμε όμορφα για κάτι που ίσως τέλειωσε . Δεν κυνηγάω στιγμές στη ζωή μου , αυτές με κυνηγάνε .

Click by: s__charos

Ποιος είναι ο τίτλος του άλμπουμ; Από που τον εμπνεύστηκες το τίτλο , ποιοι δουλεψαν- συμμετείχαν σε αυτόν; Πες μας 2 λόγια για το τι να περιμένουμε .

MOST WANTED . Τον τίτλο τον εμπνεύστηκα από το ένα και μοναδικό need for speed με το πασίγνωστο blacklist.. NIGHTGRIND στα beats , Evan Spikes στην μίξη γρήγοροι στίχοι, γρήγορα clips, δυνατά μπάσα , battle αισθητική , μπάτσοι δρόμος, αλητεία νύχτα , κόντρα Αυτά που ζει η ομάδα μου ..και αστούς να λένε Αν κάτι λατρεύω είναι να μας αμφισβητούν , πίστεψε με.. όσοι ξέρουν, ξέρουν

Οι συμμετοχές μου είναι άτομα που έχουν hustlarei και έχουν τρέξει για αυτά που αγαπάνε στη ζωή τους. Πέρα από την ομάδα μου ATC (COCO , NICO, TORO και τη 1η εμφάνιση του DIXBLO) που ήταν απο την αρχή ως το τέλος εδώ , προτίμησα άτομα του δρόμου , όχι ”ονόματα”. Δεν μπορώ καθόλου τα άτομα που νομίζουν ότι επειδή τραγουδάνε καλά , κάνουν και όλα τα υπόλοιπα καλά. Ο κόσμος σήμερα θεωρεί σπουδαίους ανθρώπους που δεν γνωρίζει καν.. Προσωπικά έχω ατέλειες άπειρες. Δεν είμαι με τίποτα σπουδαίος και ούτε θα γίνω, αλλά υποστηρίζω τις ατέλειες μου μέχρι το τέλος γιατί αυτές με κάνουν αυτόν που είμαι και όποιος με γνωρίζει από κοντά πιστεύω το αντιλαμβάνεται αυτό.

Στον νέο σου προσωπικό άλμπουμ βλέπουμε συνεργασία και με έναν νέο άλλα ήδη αγαπημένο του κοινού VLOSPA Πως ήταν η συνεργασία σας;

Τον VLOSPA εγώ τον πλησίασα. Μου έκανε εντύπωση η στάση του στη σκηνή. Ένιωσα ότι κρύβει διάφορα μέσα του. Αν έπρεπε να πω κάτι για αυτό το παιδί είναι ότι ίσως μιλάει τη γλώσσα του δρόμου καλύτερα απο τα  γαλλικά. Ήρθε στην Αθήνα και τα είπαμε από κοντά. Ωστόσο δεν είχαμε και τόσο χρόνο μαζί. Στο κομμάτι ο ένας έκοβε ο άλλος έραβε. Με κλειστά μάτια. Θα τον προκαλούσα για κάτι πιο δυνατό σίγουρα στο μέλλον.

Τι εύχεσαι για το το 2020 σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο; Πέρα από τον δίσκο θα δούμε άλλες δουλειές μέσα στο 2020 , κάποια live ίσως ;

 Να είμαστε καλά πάνω απο ολα ελευθερία. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε καλύτερα και να τα σπάσουμε όλοι μαζί.Ομαδικό live μέσα στο 20 είναι στο πρόγραμμα με πολλά άλλα..Πολλά έρχονται.. δεν θα αποκαλύψω κάτι παραπάνω , ούτε θα αργήσω όμως.

Click by: s__charos

Και τέλος , τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο;

Αν είσαι αυτό το παιδί και διαβάζεις αυτή την απάντηση να θυμάσαι , μην ακούς κανέναν αν όντως το αγαπάς..αν πραγματικά το θες προχώρα.. Το εχεις δε το εχεις να είσαι γνήσιος και αυθεντικός. Γραφτούς όλους ξέρεις που..Ζεις στο κόσμο που αντί να θέλουν να γίνουν οι γύρω σου καλύτεροι θέλουν να είσαι εσύ χειρότερος. Υπάρχει το δύσκολο μονοπάτι , υπάρχουν και οι ωραίες δικαιολογίες και η αδράνεια..αυτό που ίσως κάνεις τόσο καιρό..Άλλαξε το. Αλλά να ξέρεις ..Αυτός ο χώρος δεν είναι όπως τον φαντάζεσαι.. Δεν είναι για όλους.. Θα συναντήσεις πολλά που ίσως δεν περιμένεις. Αν το πάθος σου είναι μεγάλο , θα είναι και το μόνο που θα μπορέσει να σε κάνει να επιβιώσεις.

Συνέντευξη: Τριανταφυλλια Σαλαμανη


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
2
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail