Φωτογραφία εξωφύλλου: Adelais Raftopoulou

Μετρώντας 3 ενεργές δεκαετίες από την στιγμή που το πρώτο “Jasone” γράφτηκε σε τοίχο, ο κορυφαίος Έλληνας graffiti writer διοργάνωσε ένα ιστορικό graffiti jam στην πλατεία Σκρα στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου.

Η γιορτή για τα 30 χρόνια Jasone ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Απριλίου με τα εγκαίνια της έκθεσής του στον πολυχώρο Svolos στη Θεσσαλονίκη, όπου εκτίθενται 30 έργα του, όσα και τα χρόνια που υπάρχει η υπογραφή Jasone στο graffiti. Πρόκειται για έργα που έγιναν σε τοίχους και τα μετέφερε με στυλό BIC σε απλό χαρτί.

Photo:Adelais Raftopoulou

Ο Jasone των SGB κάλεσε παλιούς φίλους και συνοδοιπόρους της ελληνικής graffiti σκηνής για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια αλλά και για να σηματοδοτήσουν μια επανεκκίνηση, βάφοντας ξανά δίπλα-δίπλα στην Πλατεία Σκρα στην Καλαμαριά, το σημείο μηδέν από όπου ξεκίνησε η ιστορία του ελληνικού graffiti.

Ένα Σαββατοκύριακο όπου οι artists ενώθηκαν για μια κοινή εμπειρία γεμάτη έμπνευση, δημιουργία και τέχνη και μας έδειξαν πως το graffiti είναι ένας καθολικός τρόπος επικοινωνίας, μια κοινή γλώσσα για όλους. Ακόμη και την δεύτερη μέρα που καιρός δεν ήταν σύμμαχος λόγω της βροχής, οι artists δε κατέβασαν τα σπρέι.

Photo:Adelais Raftopoulou


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
1
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail