Γράφει ο Φάνης Τζεβελέκος

Έχουν περάσει ούτε λίγο ούτε πολύ δεκαοχτώ χρόνια σχεδόν 2 δεκαετίες από το 2002 και τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο που κυκλοφόρησαν οι Νοn Phixion έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας της κακής συνεννόησης με διάφορες δισκογραφικές εταιρίες και των σχετικών προβλημάτων που συνέβαλλαν σε αυτή την καθυστέρηση. Ο δίσκος έχει τίτλο ”The Future Is Now” ο οποίος παρεμπιπτόντως συγκαταλέγεται και στους αγαπημένους μου από την δεκαετία του 2000.

H ”παρέα από το Brooklyn της Νέα Υόρκη” δημιουργήθηκε το 1995 και αποτελούταν από τους MCs Ill Bill , Sabac Red , Goretex a.k.a. Gore και τον DJ Eclipse. Επίσης στη σύσταση του group συνέβαλε και ο MC Serch των 3 rd Bass. To συγκρότημα πλέον αποτελεί παρελθόν καθώς το 2006 διαλύθηκε , αλλά η δουλειά τους κατέχει σημαντική θέση μέχρι και σήμερα στην underground hip hop σκηνή παγκοσμίως. To ύφος του album είναι boom bap και σκληροπυρηνικό όπως άλλωστε και το ύφος του group στο σύνολο του ενώ δεν λείπει η crossover διάθεση με την δεύτερη metal εκδοχή του κομματιού ‘’The C.I.A. Is Trying To Kill Me’’.

Η θεματική του περιλαμβάνει αναφορές και υπαινιγμούς σε ναρκωτικές ουσίες, καταχρήσεις γενικότερα ενώ θίγονται κοινωνικά ζητήματα και προβληματισμοί που το καθιστούν πολιτικοποιημένο όπως διαπιστώνεται εμφανώς και από την αισθητική του artwork στο εξώφυλλο που περιλαμβάνεται. Με άλλα λόγια ο δίσκος μας ”μιλάει” για ένα δυστοπικό μέλλον μέσα από γεγονότα που διαδραματίζονται στο παρόν, ρίχνοντας απλά μια ματιά στον ”έξω κόσμο” και την κοινωνία. Μάλλον οι Non Phixion, ήταν και στο μυαλό του νεαρού μαθητή Ντάνι Βίνιαρντ στη ταινία American History X, ο οποίος λόγω των νεοναζιστικών απόψεων που είχε υιοθετήσει, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του, στον Αφροαμερικανό διευθυντή του σχολείου του, για την εξάπλωση της hip hop μουσικής στους λευκούς.

To κομμάτι της παραγωγής αναλαμβάνουν οι Necro (αδερφός του Ill Bill) Large Professor, Pete Rock , DJ Premier , Dave One , JuJu και T-Ray ενώ το στιχουργικό βάρος επωμίζονται οι Ill Bill , Sabac Red και Goretex. Mε rap συμμετέχουν επίσης MCs και groups οι Necro , Al’ Tariq , Beatnuts , The Marley Metal, Moonshine και MF Doom . To LP περιλαμβάνει 16 κομμάτια εκ των οποίων αυτά που ξεχώρισαν αμέσως γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση είναι τα ”Rock Stars” (που έγινε και video clip), ”If You Got Love” ,”Black Helicopters” και ”It’s Us”. Τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια κυκλοφόρησαν και αυτόνομα ως maxi singles σε βινύλιο τα επόμενα χρόνια.

Tέλος στα scratches εκτός από τον DJ Eclipse , συμμετέχουν οι Pete Rock ,
DJ Premier και A-Trak. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως οι Non Phixion έχουν επισκεφτεί και την Ελλάδα για live στα τέλη του 2004 και μοιράστηκαν τη σκηνή με τους Active Member. Λόγω αυτής της συνάντησης λογικά προέκυψε και η συνεργασία του B.D.Foxmoor των Active Member με τον Sabac Red στο κομμάτι Struggle, Pain & Survival που περιλαμβάνεται στον προσωπικό δίσκο Wasted In Hiphopoly του πρώτου που κυκλοφόρησε το 2005.


Like it? Share with your friends!

0
2 shares

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail
Hlektronio