Το New Jack City είναι πιο Sonqo & Jones απ’ ότι νόμιζες.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Sonqo Pura με τον Jones κυκλοφόρησαν τον δίσκο, με τον κινηματογραφικό τίτλο “NEW JACK CITY”. Συμβολική είναι και η συμμετοχή του A.G. της θρυλικής κολλεκτίβας των Diggin’ in the Crates.

Ο δίσκος συνθέτει ένα μοναδικό νουάρ σκηνικό, βγαλμένο από τον κινηματογράφο. Οι ζωτικοί story-telling στίχοι και η ζεστή φωνή του Sonqo δεν χρειάζονται συστάσεις. Αποτελούν στοιχεία πιστά στο ύφος και στο στυλ του.

O λόγος προβάλλει ευθύς και συνάμα ραφιναρισμένος. To “NEW JACK CITY” δίνει πάρα πολλές αφορμές, και ιδεολογικές και ηχητικές και κυρίως φαντασιακές για να γράψει κανείς ολόκληρο μυθιστόρημα για τον δίσκο αυτό, ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι που ο ίδιος ο Sonqo έχει χαράξει. Σχεδιάζει με αυτό το ίχνος σε λευκό χαρτί, γκρίζα πέπλα κινήσεων, με φόντο την underground Αθήνα.

Ο ήχος είναι τόσο “ενιαίος” σε ολόκληρο το άλμπουμ, μα σταθερώς δυναμικός και με μπόλικες ιδέες στις παραγωγές. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ ειδικά, τα φωνητικά ξεχωρίζουν και αναδεικνύονται μέσα από τη μουσική. Όλα με “μυρωδιά” GLAC.

Οι δύο συνεργάτες διαθέτουν εκφραστικό «χρώμα», από τα οποία δεν λείπει ούτε η μελωδική προοπτική του Jones, ούτε και η στιχουργική ματιά του Sonqo Pura, που ξετυλίγει προσωπικές αναζητήσεις μέσα σε μια μη προνομιούχα καθημερινότητα. 

Το “New Jack City” δεν είναι ένα άλμπουμ που θα κερδίσει νέους οπαδούς, αλλά θα ωθήσει τους μη γνώστες να ψάξουν περισσότερο τον στίχο του Sonqo Pura και την μουσική του Jones. Από την άλλη, προσωπικά, είναι ένα άλμπουμ που θα ευχαριστήσει τους φανατικούς οπαδούς που τους ακολουθούν πιστά για χρόνια. Στη τελική, η αποδοχή από τους φανατικούς οπαδούς κρίνει ένα νέο άλμπουμ, γιατί μπορεί να μην είναι οι πιο αμερόληπτοι, αλλά είναι οι πιο απαιτητικοί.

Το artwork του cover, που υπογράφει ο mitsos_stra, αντικατοπτρίζει πλήρως την φιλοσοφία του δίσκου.

Τον Μάρτιο είχε ήδη κυκλοφορήσει το έκτο κατά σειρά track του “NJC”, 4AM, με τη μορφή βίντεοκλιπ. Την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Theodore Selekos, το Cinematography έγινε δια χειρός Kostas Mandilas, το Gaffer επιμελήθηκε ο Steve Kekis, ενώ το Cgi υπογράφει ο John Katehis.

Σε γενική εικόνα, ο Sonqo δείχνει πιο χαλαρός από ποτέ, έχει αυτοπεποίθηση, δε νιώθει ότι πρέπει να αποδείξει κάτι. Αγαπά τη μουσική και για αυτό συνεχίζει, ασχολείται μαζί της, ψάχνει και υιοθετεί ό,τι νέο του αρέσει. Σε αυτό το άλμπουμ συνυπάρχει ο Sonqo του χτες, του σήμερα και του αύριο.

Ένας πλέον κλασσικός Sonqo & Jones δίσκος, από τους καλύτερους που κυκλοφόρησαν αυτή τη χρονιά.

★★★★★★★★☆
8.5/10


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail
Hlektronio