Γράφει η Ρόζα Σάλα

Ο 25χρονος Γάλλος της Θεσσαλονίκης, που κρατάει τα σκήπτρα της new era σκηνής, κυκλοφόρησε μέσα στο 2020 ένα άλμπουμ που σίγουρα αποτύπωθηκε στην ραπ “πιάτσα”, αλλά και στα αυτιά των ακροατών.
Το άλμπουμ με τον εμβληματικό τίτλο Mektoub περιείχε 8 κομμάτια.

Πριν την κυκλοφορία του φετινού άλμπουμ κυκλοφόρησαν κάποια κλιπ από κομμάτια του Vlospa που μας προϊδέασαν για το τι θα ακούσουμε.
«Mektoub», που στα αραβικά θα πει πεπρωμένο, είναι το όνομα του άλμπουμ. Από τους πρώτους στίχους που θα φτύσει είναι «τον σεβασμό δεν απαίτησα, ήρθα είδα και κατέκτησα», διατηρώντας έτσι το ίδιο στυλ που μας έχει συνηθίσει από τις πρώτες του δουλειές, έχοντας όμως φτάσει πια στην ηλικία των 25 και διεκδικώντας περισσότερα από ποτέ.

Τα όνειρα τα ‘χω μεγάλα
Θέλω να αγγίξω μισθό ποδοσφαίρου
Μετά έλα να δεις πως θα παίξουμε μπάλα

Στο άλμπουμ γνωρίζουμε παραπάνω τον Vlospa. Μιλάει για τα άγχη του, τις διεκδικήσεις του, την αγάπη του για την πυγμαχία, τα “ερωτικά” του, τους δρόμους και φυσικά για την πόλη που τον γαλούχησε, την Θεσσαλονίκη.

Πραγματικά, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει το Mektub είναι ο πολύ ιδιαίτερος ρυθμός του, αλλά και η ικανότητα του Vlospa να δημιουργεί στίχους που σου αποτυπώνονται στο μυαλό. Καθώς και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο «ντύνει» λυρικά την ζωή που ζει.

Στο κομμάτι «2020» , με στίχους όπως «Άσε τη Γη στόχευε τ’ άστρα ξεπέρασε τους. Άμα στραφούν απέναντι σου πολέμησε τους. Δεν είμαι θρήσκος μόνο σε μένα πίστεψα φέτος. Νέα χρονιά νέες αρχές έκανα τόσες. Για να με φτιάξω θέλει δουλειά κι είμαι σε process» εκφράζει “προπονητικά” την δική του πορεία και εξέλιξη, δίνοντας όμως και έμπνευση στους ακροατές.

Ραπάρει και για τα γήπεδα, έχοντας ως κομμάτι του δίσκου με τίτλο «Cantona», αναφερόμενος στον θρυλικό Eric Cantona, αλλά και σε στοιχεία καθημερινού ρατσισμού «ούτε στα ψωνια μου ειμαι ανετος , τα πράγματα νομίζω αλλάζουν στους διαδρομους ακόμα οι security κάνουν πως δεν με κοιτάζουνε», καθώς και στην τάση του να προστατεύει τους ανθρώπους που βρίσκονται στον κύκλο του «πρόσεξα τόσο πολύ πριν τα πω κανεις δεν θα μπλεξει από μένα , αν πεσουμε πέφτουμε όλοι μας , μου τα μάθε ο δρομος αυτά από την γεννα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άλμπουμ φέρει μια δυνατή έκπληξη-συνεργασία στο ομώνυμο κομμάτι «Mektoub», με τον ΛΕΞ .
Ο παραγωγός του θα παραμείνει ο SOLID, ενώ όλη η ηχογράφηση , το mixing αλλά και το Mastering πραγματοποιήθηκαν από τον Skive.

Ένας δίσκος που έφερε fresh θερμαϊκό αέρα, στην ελληνική σκηνή. Νέα εποχή, της οποίας αναμφίβολα ηγείται ο Vlospa.

Βαθμολογία 9/10


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
3
omg
love love
3
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail
Hlektronio