Ο Mark Howard James, ευρύτερα γνωστός ως hip-hop DJ και παραγωγός με το όνομα «The 45 King», συνέβαλε στη δημιουργία επιτυχιών για καλλιτέχνες όπως ο Jay-Z, ο Eminem και πολλών άλλων. Δυστυχώς απεβίωσε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στην ηλικία των 62 ετών.

Ο DJ Premier ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε τον θάνατο του James μέσω του Instagram, σημειώνοντας ότι συνέβη τρεις ημέρες μετά τα 62α του γενέθλια. Ο Paul Martinez, εκπρόσωπος του παραγωγού, επιβεβαίωσε τον θάνατο του James στο περιοδικό Rolling Stone, αλλά δεν προσδιόρισε τον ακριβή λόγο του θανάτου.

“Legends are never over,”, έγραψε ο Eminem στο Twitter. “#RIP Mark Howard James aka The 45 King … I’m 4ever grateful!!!”.

Η ικανότητα του James να βρίσκει τέλεια δείγματα (samples) αποτυπώνεται στις μεγαλύτερες επιτυχίες του: Το κλασικό hit του Jay-Z του 1998 “Hard Knock Life (Ghetto Anthem)” περιλάμβανε ένα απροσδόκητα εκπληκτικό δείγμα (sample) από το τραγούδι “It’s the Hard Knock Life” από το μιούζικαλ του 1977 “Annie“, ενώ η μεγάλη επιτυχία του Eminem το 2000 “Stan” βασίστηκε σε ένα τότε άγνωστο τραγούδι της Βρετανίδας τραγουδίστριας Dido, το “Thank You.”

Πηγή: Rolling Stone


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
1
omg
love love
1
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail