Η κουλτούρα του Hip Hop, έχει ένα “σπίτι”, στο Harvard

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, το hip hop έχει γίνει το σημαντικότερο καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό κίνημα για νέους και νέους ενήλικες. Από την ίδρυση του Archives and Research Institute του Hip Hop το 2002, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Marcyliena Morgan, οι σπουδαστές, οι καθηγητές, οι καλλιτέχνες, το προσωπικό και άλλοι συμμετέχοντες στην κουλτούρα του hip hop αφιερώθηκαν στην υποστήριξη και τη δημιουργία ενός νέου τύπου έρευνας και υποτροφιών που αφιερώνονται στη γνώση, τον πολιτισμό, τα υλικά, τις οργανώσεις, τα κινήματα και τους θεσμούς.

Ανταποκρινόμενη σε αυτό το συναρπαστικό και αυξανόμενο πνευματικό κίνημα, το Αρχείο και το Ινστιτούτο Έρευνας του Hip Hop χρησιμεύει για την οργάνωση και την ανάπτυξη συλλογών, την ανάληψη και συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες, τη χορηγία εκδηλώσεων και την απόκτηση υλικής κουλτούρας που σχετίζεται με το hip hop στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Είναι πλέον 40 χρόνια από την είσοδο του είδους στο αστικό τοπίο και το Hip Hop συνεχίζει να υποστηρίζεται, να προστατεύεται και να ελέγχεται από αυτούς που το δημιούργησαν.

Στη διαδικασία, έχει γίνει ένα ασυμβίβαστο πρίσμα για την κριτική, κοινωνική και πολιτική ανάλυση και εκπροσώπηση περιθωριοποιημένων και υπο-εκπροσωπούμενων κοινοτήτων ανά τον κόσμο. Το Ίδρυμα Αρχειοθέτησης και Έρευνας του Hip Hop επιμελείται όλες τις μορφές καλλιτεχνικής κουλτούρας του Hip Hop, συμπεριλαμβανομένων των ηχογραφήσεων, των βίντεο, των ιστοτόπων, των ταινιών, των πρωτότυπων εγγράφων, των έργων, των αναφορών, των παραγωγών, των διασκέψεων, των συναντήσεων, των συνεντεύξεων, σε συγκεκριμένα θέματα και ερευνητικές πρωτοβουλίες.

Ενώ το Αρχείο είναι ένα αρχείο όλων των ειδικών δραστηριοτήτων του Hip Hop, που κυμαίνονται από τοπικές σε διεθνείς, ενσωματώνει επίσης όλες τις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί εντός και ως απάντηση στο Hip Hop. Αυτά περιλαμβάνουν ακαδημαϊκά μαθήματα, τέχνες και κοινοτικές οργανώσεις, υπόγειες παραστάσεις και ομιλητές, ομιλούμενες λέξεις, πολιτικές οργανώσεις, θρησκευτικά προγράμματα και πολλά άλλα.

Η αποστολή του Archives and Research Institute του Hiphop είναι να διευκολύνει και να ενθαρρύνει την αναζήτηση γνώσεων, τέχνης, πολιτισμού και υπεύθυνης ηγεσίας μέσω του Hiphop.

“Είμαστε ασυμβίβαστοι στη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε και να υποστηρίξουμε πνευματικά προκλητική και καινοτόμα υποτροφία που να αντικατοπτρίζει τόσο την αυστηρότητα όσο και την επίτευξη των επιδόσεων του Hiphop, αλλά και να μεταμορφώνει τη σκέψη και τη ζωή μας.”

Προς αυτούς τους στόχους, ο ιστότοπός: hiphoparchive.org παρέχει πληροφορίες για όλες τις δραστηριότητες και τα έργα μας και χρησιμεύει ως πόρος για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν, να αναπτύξουν, να κατασκευάσουν, να διατηρήσουν και να εκπροσωπήσουν το Hip hop.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail
Hlektronio