Τα Rapnroll Awards απονεμήθηκαν για τέταρτη χρονιά, με στόχο να αναδείξουν τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες του ραπ κοινού στην Ελλάδα. Τις υποψηφιότητες και την ανάδειξη των νικητών ανέλαβαν οι ακροατές και περιλάμβαναν εδραιωμένους και νέους/ες artists. Ο σκοπός των Rapnroll Awards είναι να κατανοήσουμε ποιες είναι πραγματικά οι προτιμήσεις σας και τι σας αρέσει, γιατί όπως έχει αποδειχθεί τα νούμερα είναι απλά αριθμοί και δεν αντικατοπτρίζουν ούτε την ποιότητα αλλά ούτε και την βαρύτητα των έργων. Μέσα από αυτό το εγχείρημα, φιλοδοξούμε να θεσμοθετηθεί η ετήσια απονομή και ανάδειξη των αγαπημένων καλλιτεχνών του κοινού από το ίδιο το κοινό.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μοιραστήκατε την γνώμη σας στο instagram profile του Rapnroll.gr αλλά και στα Threads, όπου πραγματοποιήθηκαν όλα τα τελικά polls! Χωρίς εσάς δεν θα τα είχαμε καταφέρει για άλλη μια χρονιά!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ – Rapnroll Awards 2023

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟΣ/Η MUSIC PRODUCER ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Beats Pliz

Το 2023 ο Beats Pliz έδωσε στο κοινό κάτι πραγματικά πρωτότυπο και άφησε το στίγμα του στην ελληνική μουσική ιστορία με το album «Arte Povera». Ένα album στο οποίο συνδυάστηκε η ραπ με την κλασική μουσική και μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πρώτο ελληνικό συμφωνικό ραπ album. To «Arte Povera» αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πορεία του, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο παραγωγές του κατακτούν το κοινό από το πρώτο άκουσμα. Αυτό το project προϋποθέτει τεράστια προσωπική εργασία από τον παραγωγό κάτι που το κοινό αναγνώρισε και για αυτό τον ανέδειξε ως τον πιο ενεργό producer της χρονιάς 2023.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟΣ/Η RAPPER ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Νέγρος του Μοριά

Ο Νέγρος του Μοριά έχει καταστεί ως ένας από τους πιο δυναμικούς και επιδραστικούς ράπερ της ελληνικής σκηνής. Η μουσική αισθητική του, το flow του και ο ρυθμός του είναι αναμφίβολα τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Το 2023 μας έδωσε το «THRASOS», ένα album χαρακτηριστικό της πολυπλοκότητας της μουσικής του Νέγρου του Μοριά. Ακολούθησαν πολλές κυκλοφορίες και συνεργασίες: «Αυταπάτες (Gentle N****z)» με τους Traffic & Masla.G, «MAGNUM» με Θύτη και Dj Scumvag, «MPLOKO» με τους Ethismos και Melow, «M’ Aresei» με την Evangelia, «6ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ #1». Μια άκρως παραγωγική χρονιά που οδήγησε το κοινό να τον αναδείξει ως τον πιο ενεργό rapper για το 2023.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΕΧΡΟΜΕΝΟΣ/Η RAPPER ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
RAIBO

Έχοντας στην πλάτη του 2 albums, το «Πάνω Κάτω» (2021) και το «Φτηνή Γιατρειά» (2023) αναδείξατε τον Raibo ως τον ανερχόμενο ράπερ της χρονιάς! Ένας ράπερ με αρκετή όρεξη που μπορεί να αφηγηθεί και να εξελιχθεί μέσω του ραπ αναλύοντας θέματα της καθημερινότητάς μας. Βλέπουμε το όραμά του και τη διορατικότητά του σε πληθώρα θεμάτων που αφορούν τη ζωή, τη δυνατότητα να τα αναπτύξει με ειλικρίνεια και ρεαλισμό κάνοντας δικό του το κάθε beat που «πατάει». Ο Raibo χει συνεργαστεί πρόσφατα με την Sektion Red κυκλοφορόντας το video clip «10 Δις» φτύνοντας αμέτρητες μπάρες με έξυπνο στίχο και ανεβαστικό mood! Ο Raibo έχει όλο το μέλλον μπροστά του κι όπως λέει κι ο ίδιος «δεν υπάρχει λόγος για να λέμε πολλά»!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: COMEBACK ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
INKA

Το όνομα της ΙΝΚΑ είναι συνυφασμένο με το ελληνικό ραπ. Από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του female rap κάτι που την καθιστά διαχρονική. Το 2023 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε video clip και συγκεκριμένα στο «REGULAR» με τους SethΜικρό Κλέφτη & DJ.Silence .

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: MOST UNDERRATED RAPPER ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ

Το Σφάλμα, ένας rapper με δυναμική παρουσία και ακόμη πιο δυναμικό στίχο. Μέσα από τα raps του προσπαθεί όχι μόνο να ψυχαγωγήσει το κοινό του αλλά και να περάσει τα μηνύματα του ως μια μορφή διαπαιδαγώγησης. Η μουσική του δεν είναι μια απλή καταγραφή της πραγματικότητας και των γεγονότων αλλά ένα βαθύ κοινωνικό σχόλιο. Το live «Ραπάροντας από την κόλαση», το Νοέμβριο του’23, ήταν άκρως εκρηκτικό με κομμάτια από όλες τις περιόδους της δισκογραφίας του, από το «Οι ‘Αλλοι, Είσαι Εσύ» ως τη θρυλική «Μασημένη Τροφή για Σκέψη».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ GROUP ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ

Οι Κοινοί Θνητοί είναι το group που η τέχνη του είναι συνοδοιπόρος και εργαλείο για την αλλαγή του κόσμου αυτού. Η μίξη της hip hop, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και της ροκ είναι χαρακτηριστικό της ταυτότητάς τους και σίγουρα αυτό που έχει κερδίσει το κοινό. Το 2023 κυκλοφόρησαν το album «Κοινοί Θνητοί» ένα album που συνδυάζει τα scratches, το hip hop με το βιολί, το μπαγλαμά και το ακορντεόν. Η πίστη σε αυτό που κάνουν αλλά και η συνεχής εξέλιξη της μουσικής τους είναι ο λόγος που αναδείχθηκαν ως το αγαπημένο group του 2023.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ/Η RAPPER ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
DANI GAMBINO

Το ύφος, το flow και η δυναμική του είναι άμεσα αναγνωρίσιμα σε κάθε κομμάτι του. Το 2023 Dani Gambino & Dj The Boy κυκλοφόρησαν το album «Επικίνδυνοι Πολίτες», το οποίο συνοδευόμενο από την ομώνυμη ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιώτη, έγραψαν σίγουρα ιστορία στις σελίδες του ελληνικού ραπ. Επιτυχημένες συναυλίες γεμάτες κόσμο, μια καλλιτεχνικά παραγωγική χρονιά και το ταλέντο του Dani Gambino τον έφεραν πρώτο στην προτίμηση του κοινού στην κατηγορία Αγαπημένος Rapper της Χρονιάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ SINGLE ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
MPLOKOΕΘΙΣΜΟΣ & ΝΕΓΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Το 2023 Εθισμός, Νέγρος του Μοριά και Melow συμπράττουν και μας δίνουν ένα δυνατό κομμάτι με τίτλο “MPLOKO”, το οποίο αναδείξατε ως αγαπημένο σας. Το χαρακτηριστικό στωικό στυλ του Εθισμού συναντά το εκρηκτικό στυλ του Νέγρου του Μοριά σε μια εξαιρετική παραγωγή του Melow.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ LABEL ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
PILOTIRIO

To Πιλοτήριο είναι ένα studio που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη από τον Μικρό Κλέφτη, ο οποίος ως “Πιλότος” μαζί με την ομάδα του έχει βάλει σκοπό να απογειώσει την σκηνή της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας ένα ζεστό και επαγγελματικό κλίμα για όλους τους artists. Πολλά από τα projects που αναλαμβάνουν κυκλοφορούν φέροντας την υπογραφή Πιλοτήριο! Το κοινό των Rapnroll Awards ψήφισε και αποφάσισε ότι το Πιλοτήριο είναι το αγαπημένο Label για την χρονιά 2023.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ALBUM COVER ARTWORK
BEATS PLIZ “ARTE POVERA”

Ο Beats Pliz δεν εμφανίζεται τυχαία ως νικητής σε πολλές από τις κατηγορίες των Rapnroll Awards για το 2023, καθως το κοινό έχει αναγνωρίσει την τρομερή δουλειά που έχει γίνει σε αυτό το album. Έτσι λοιπόν μετα την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το Αγαπημένο Album Cover Artwork για το 2023 έχει για ακόμη μια φορά την υπογραφή του Beats Pliz, ο οποίος είναι και ο δημιουργός του artwork του “Arte Povera”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ POSTER DESIGN ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ BEATS PLIZ “ARTE POVERA” ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
14/10

Την μία μετα την άλλη κατηγορία φαίνεται να κατακτά ο Beats Pliz στα φετινά Rapnroll Awards. Το κοινό αναγνωρίζει την μοναδική αισθητική του Beats Pliz και αναδεικνύει το Poster Design που δημιούργησε ο Beats Pliz για την παρουσίαση δίσκου του “ARTE POVERA” ως το αγαπημένο poster συναυλίας για την χρονιά 2023.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ VIDEO CLIP ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
DIRECTED BY: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το «Ηφαίστεια» είναι το δέκατο κομμάτι από το album των Λόγος Τιμής με τίτλο «Ψυχή». Το video clip είναι μία πολύ προσεγμένη σκηνοθετικά δουλειά, η οποία σε μεταφέρει στο αστικό τοπίο της Αθήνας και στον ωμό ρεαλισμό του σήμερα μέσα από γεγονότα που τρώνε τα σωθικά της κοινωνίας. Η σκηνοθεσία του clip φέρει την υπογραφή του Αλέξανδρου Παπαθανασόπουλου ενώ το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος. Οφείλουμε να αναφέρουμε πως στο cast του video clip συμμετέχουν οι Φοίβος Παπακώστας, Κωσταντίνος Γεωργόπουλος, Δανάη Προδρόμου, Γιώργης Κουρλάς, Μαρώ Παπαδοπούλου, Νίκη Βάκαλη και ο Φαίδωνας Κατσιμίχας. Περισσότερα για όλους τους συντελεστές του video clip μπορείτε να βρείτε στην περιγραφή του video clip στο youtube.

Το κοινό μετα απο την ψηφοφορία των Rapnroll Awards 2023 ανεδειξε το «Ηφαίστεια» ως το “Αγαπημένο Video Clip της Χρονιάς”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ FEAT. ΛΕΞ – “ΦΥΓΕ”

Η συνεργασία της Χάρις Αλεξίου με τον ΛΕΞ: Ήταν κάτι που σίγουρα δεν περιμέναμε να συμβεί. Συνεργασίες σαν και αυτή, πάνε ένα βήμα μπροστά την ραπ μουσική και υπενθυμίζουν στο ευρύ κοινό ότι το rap είναι ικανό να διεισδύσει σε πολλά διαφορετικά είδη. Μετά από την ψηφοφορία στα πλαίσια των Rapnroll Awards το κοινό ανέδειξε το “ΦΥΓΕ” ως την αγαπημένη συνεργασία της χρονιάς για το 2023

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
BEATS PLIZ – “ARTE POVERA”

Αν είχαμε στα Rapnroll Awards την κατηγορία “Artist Of The Year” είμαστε σχεδόν σίγουροι πως ο Beats Pliz θα κατακτούσε και αυτήν καθως φέτος έχει κατακτήσει συνολικά 4 από τις 15 κατηγορίες κάτι που δεν έχουμε δει ξανά άλλη χρονιά να συμβαίνει με κάποιον artist. To “Arte Povera” σαν album ήταν ένα πολύ δύσκολο project στην υλοποίηση του, όπου η κλασική μουσική παντρεύεται με τον βρώμικο ήχο του rap. Περισσότερα για την δημιουργία του δίσκου μπορείτε να δείτε στο ντοκιμαντέρ “Arte Povera – The Documentary“. Το κοινό ψήφισε και ανέδειξε ως “Αγαπημένο Δίσκο της Χρονιάς” το “Arte Povera” του πολυτάλαντου Beats Pliz.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ LIVE ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ– ΑΘΗΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ

Συγκεντρώνοντας πάνω από 18.000 άτομα στο γήπεδο της Ριζούπολης, το live των Λόγος Τιμής κέρδισε άξια την πρωτιά στην κατηγορία αυτή. Μαύρες σημαίες, καπνογόνο, εκρηκτική ατμόσφαιρα, συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ σκηνής και κοινού, ενθουσιασμός, η παρουσίαση των κομματιών του νέου album “ΨΥΧΗ”, το αποκορύφωμα στο δεύτερο μέρος της συναυλίας όπου ακούστηκαν τα πιο γνωστά κομμάτια τους, ήταν μερικά από όσα έζησαν όσοι βρέθηκαν σε αυτό το live και σίγουρα θα θυμούνται για χρόνια. Μια παραγωγή της Dynasty Group Athens.

Το 2023 χωρίς αμφισβήτηση ήταν η χρονιά του rap για την Ελλάδα δίνοντας ηχηρό παρόν μέσα από τις συναυλίες που διεξήχθησαν, τις κυκλοφορίες αλλά και τις πολυσυζητημένες συνεργασίες. Ακόμη, ήταν μια χρονιά με επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώθηκε μίσος αιώνας ζωής για το μουσικό αυτό είδος, για το οποίο όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και κυρίως εσείς που ανταποκριθήκατε τόσο θερμά στις ψηφοφορίες για τα Rapnroll Awards 2023. Χωρίς εσάς δε θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή αυτού του πλέον καθιερωμένου ετήσιου θεσμού και σας ευχαριστούμε θερμά.
Τα λέμε του χρόνου ξανά!

Αν σας άρεσε η διεξαγωγή των Rapnroll Awards και θέλετε να μας στηρίξετε τσεκάρετε το Rapnroll merch!


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
1
omg
love love
3
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail