Έχεις βαρέθει κλεισμένος μέσα στο σπίτι; Παραπονιέσαι που ανοίγεις την τηλεόραση και δεν υπάρχει καμία εκπομπή για την No1 μουσική στα παγκόσμια και εγχώρια charts; Σου βρήκαμε εμείς 7 εκπομπές στο YouTube για να παρακολουθήσεις συνεντεύξεις αγαπημένων σου rapper και να ενημερώνεσαι για τα νέα γεγονότα στην rap σκηνή.

Behind Grooves by Rapnroll.gr

Το Behind Grooves είναι μια σειρά αφιερωμένη στους Έλληνες beatmakers. Σκηνοθέτης, Eversor, Αϋλος 542, Brak, Jk One, Zetel, Low P και Rj Da Jazum μίλησαν για τα πρώτα τους βήματα, την πορεία τους, τον εξοπλισμό τους, τις τεχνικές τους και τις εμπειρίες τους. Μάθετε τα πάντα για το beatmaking από τους δημιουργούς του στην Ελλάδα, και δείτε τα πράγματα από την οπτική γωνία του κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά.

Kevin: Ο Λευκός σας φίλος

«Kevin: ο Λευκός σας Φίλος». Ο ΝΤΜ σε συνεργασία με το RISE TV γυρνάει τα στενά και τα festivals στην Αθήνα και μιλάει με ράππερς δείχνοντας μας μια άλλη πλευρά της Αθήνας. Η εκπομπή έχει 7 επεισόδια και υπάρχουν στο κανάλι του RISE TV.

RapFest Network

Στο ελληνικό YouTube υπάρχει μια livestream interactive rap εκπομπή και δεν είναι άλλη από το «RapFest Network Goes Live». Αυτή η εκπομπή φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της underground rap σκηνής που απαντάνε live σε ερωτήσεις του παρουσιαστή Γρηγόρη Μπασακιώτη και του κοινού.
“Αν και το επίπεδο είναι ερασιτεχνικό, το πάθος μας για τη Χίπ χοπ μουσική μας έχεις ωθήσει να εξελιχθούμε για να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες κοινού, καλλιτεχνων αλλά και τις δικές μας” μας λέει ο Γρηγόρης.
Το ύφος της εκπομπής είναι πιο χαλαρό και φιλικό (αραγμα) και ο καλλιτέχνης δε νιώθει το άγχος και την πίεση της συνέντευξης. Σκοπός είναι το κοινό να νιώσει ότι αράζει με τον καλλιτέχνη και να τον γνωρίσει και ως άνθρωπο (δηλ. καθημερινά βιώματα). H δουλειά που γίνεται είναι εντυπωσιακή και οι συνεντεύξεις αρκετά ενδιαφέρουσες. Για κάποιον λάτρη της πιο oldschool rap, το RapFest Network είναι ακριβώςαυτό που ψάχνει στο YouTube. Η εκπομπή έκανε πρεμιέρα της αρχές του καλοκαιριού του ‘19 και μέχρι τώρα μετράει 26 επεισόδια.

Rap Over

Το 2014, μια πρωτότυπη ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα εκπομπή κάνει την εμφάνισή της στο YouTube με τίτλο «Rap Over». Το project είχε ως εξής: ένα όνομα από την ελληνική rap σκηνή αρχικά παίζει ζωντανά με την μπάντα της παραγωγής και στην συνέχεια ακολουθεί μία συνέντευξη με τον καλεσμένο, στο «Destiny Studio». Αρχικά, τα επεισόδια ανέβαιναν ολόκληρα στο κανάλι της παραγωγής «White Noize Productions» μέχρι το 5 επεισόδιο και ύστερα σε δύο μέρη: το πρώτο περιέχει το μουσικό κομμάτι και το δεύτερο την συνέντευξη. Η εκπομπή αποτελείται από 22 επεισόδια με κεντρικό παρουσιαστή τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη για τα πρώτα 3 επεισόδια και τον Ανδρέα Περικλή Μεταξά για τα επόμενα και έχει φιλοξενήσει πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής rap, όπως 12ος Πίθηκος, Ευθύμης, Anser, Slogan, Μικρός Κλέφτης, Λόγος Απειλή, Στίχοιμα, ενώ την εμφάνισή του έχει κάνει και ο DJ The Boy.

Rap Round

Στα τέλη του 2018, ο Ανδρέας Περικλής Μεταξάς κάνει comeback με την νέα εκπομπή του, το «Rap Round» σε συνεργασία με το Red Light Studio. Η εκπομπή αποτελείται από 8 επεισόδια με καλεσμένο κάθε φορά ένα από τα πιο hot ονόματα της ελληνικής rap να αντιμετωπίζει τον Ανδρέα Περικλή σε ένα από τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσουν πρόσφατα στην αγορά, στο PS4. Την ώρα που ανταγωνίζονται, ο καλεσμένος απαντάει και σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τις δουλειές του.

Gold School Podcast

Μια παρεΐστικη εκπομπή που εμφανίστηκε το καλοκαίρι του ‘18 με τίτλο «Gold School Podcast». Κύριο θέμα της εκπομπής είναι η συζήτηση επίκαιρων γεγονότων κυρίως στην rap σκηνή και ο σχολιασμός νέων μουσικών δουλειών ή μια συνέντευξη αν ο καλεσμένος τους ασχολείται άμεσα με την μουσική αυτή σκηνή. Παρουσιαστές έχουν αλλάξει πολλοί από την έναρξη της εκπομπής, με τον VGS και τον DJ Kas να είναι οι μόνοι που έχουν παραμείνει, με την Θεοδώρα Σπυρέλη πλέον στο πλευρό τους από τα μέσα της προηγούμενης season. Τα επεισόδια είναι 36 και διαρκούν γύρω στην 1 με 2 ώρες, ενώ από ότι έχουν αναφέρει και οι ίδιοι, θα ανέβουν και άλλα projects στο κανάλι. Μέχρι στιγμής, έχουν ανέβει 2 Gold School Questions όπου η Θεοδώρα ρωτάει μια rap ερώτηση σε περαστικούς, και 1 Gold School Talking όπου ο VGS μέσα σε 5 λεπτά αναλύει με επιχειρήματα θέματα που μαστίζουν το κοινό.

StezTalk

Ο επόμενος της λίστας είναι ο Stez. Τις αρχές του καλοκαιριού του ‘19 ξεκίνησε μια σειρά με όνομα «StezTalk» όπου μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα παραθέτει την άποψη του και σχολιάζει ένα επίκαιρο θέμα του εγχώριου αλλά και του ξένου rap. Στα video του δεν δείχνει το πρόσωπό του και γενικά δεν είναι στα σχέδιά του, αφού έχει δηλώσει σε δικό του video ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να αφορά το κοινό του. Πέρα από τα επίκαιρα θέματα, ο Stez έχει και 2 σειρές προς το παρόν: τα «Κρυφά Διαμάντια» και τις λίστες με τα Top κομμάτια.

Επιμέλεια άρθρου: Pakis & Hlektronio


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail
Hlektronio