Τρεις χορεύτριες που άνηκαν στη χορευτική ομάδα της pop star Lizzo έχουν υποβάλλει μήνυση κατά αυτής, με κατηγορίες όπως η σεξουαλική παρενόχληση και η δημιουργία εχθρικού περιβάλλοντος εργασίας.

Η νομική διαδικασία περιλαμβάνει κατηγορίες σεξουαλικής, θρησκευτικής και φυλετικής παρενόχλησης, καθώς και διακρίσεις, επίθεση και παράνομη κράτηση. Επιπλέον, η τραγουδίστρια αντιμετωπίζει κατηγορίες για fat-shaming και πίεση σε χορεύτρια να αγγίξει το στήθος ενός άλλου performer. Η Lizzo και οι άλλοι που κατηγορούνται έχουν προσσεγγιστεί για να τα σχολιάσουν.

Η τραγουδίστρια δεν έχει απαντήσει δημοσίως στις κατηγορίες που αναφέρονται στην υπόθεση, η οποία παραμένει να δικαστεί. Η Arianna Davis, η Crystal Williams και η Noelle Rodriguez είναι οι πρώην χορεύτριες που κινήσανε την υπόθεση εναντίον της τραγουδίστριας, της αρχηγού της χορευτική ομάδας και της παραγωγικής εταιρείας της Big Grrrl Big Touring (BGBT).

Η νομική διαδικασία, που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες την Τρίτη, περιλαμβάνει καταγγελίες περί «σεξουαλικής εξευτελιστικής συμπεριφοράς» που υπέστησαν οι χορεύτριες και «να συμμετέχουν σε ενοχλητικά sex shows» από το 2021 έως το 2023.

Το διευθυντικό συμβούλιο της εταιρείας BGBT αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες ρατσιστικής διάκρισης. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, τα μέλη της χορευτικής ομάδας με μαύρη εθνοτική καταγωγή υφίστανται διαφοροποιημένη μεταχείριση σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Στην υπόθεση αναφέρεται πως τα εν λόγω μέλη κατηγορούνται άδικα ως «τεμπέληδες, ανεπαγγέλτοι και με κακή στάση». Πρόκεται για προβληματικά στερεότυπα που συχνά χρησιμοποιούνται για να υπονομεύσουν και να αποθαρρύνουν τις μαύρες γυναίκες. Αντίθετα, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δεν υφίστανται τέτοιες μεταχειρίσεις.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν επίσης ότι η Lizzo και η ομάδα της παραγωγικής εταιρείας δεν τους πλήρωναν δίκαια κατά τη διάρκεια μερικών σταδίων της ευρωπαϊκής περιοδείας της Lizzo. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, τους προσφέρθηκε μόνο το 25% του εβδομαδιαίου μισθού τους κατά το χρονικό διάστημα που δεν εμφανίζονταν στην περιοδεία, ενώ άλλοι perfomers λάμβαναν το 50%. Επιπλέον, ισχυρίζονται πως τους ζητήθηκε να μην εργάζονται σε άλλα έργα κατά τη διάρκεια της περιοδείας.

Δύο από τις τρεις χορεύτριες που εμπλέκονται στην νομική διαδικασία, η κυρία Davis και η κυρία Williams, συνάντησαν την Lizzo τον Μάρτιο του 2021 κατά την προετοιμασία τους για το reality «Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls», όπως αναφέρεται στη νομική διαδικασία. Η τρίτη χορεύτρια, κυρία Rodriguez, προσλήφθηκε τον Μάιο του 2021 για να εμφανιστεί στο μουσικό βίντεο της Lizzo με τίτλο «Rumours». Στη συνέχεια, με βάση τα νομικά έγγραφα, παρέμεινε μέλος της χορευτικής ομάδας. Οι κυρία Davis και κυρία Williams απολύθηκαν από την χορευτικής ομάδα, ενώ η κυρία Rodriguez παραιτήθηκε αργότερα λόγω της υποτιθέμενης μεταχείρισης των συναδέλφων της.

Τα γνωστά τραγούδια της Lizzo είναι τα «Truth Hurts», «About Damn Time», «Juice», «Good As Hell» και «2 Be Loved».

Πηγή: BBC


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
4
omg
love love
2
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail