Πέρασαν σχεδόν 22 χρόνια από τον θάνατο του Jam Master Jay των Run-D.M.C., ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα στο στούντιο ηχογράφησής του. Δύο άνδρες που βρίσκονταν στο κοντινό του περιβάλλον καταδικάστηκαν για φόνο, σηματοδοτώντας μια στιγμή που οι αρχές περίμεναν εδώ και καιρό σε μια από τις πιο μακροχρόνιες και ανεξιχνίαστες μέχρι πρότινος υποθέσεις στο χώρο του hip-hop.

Ένα ανώνυμο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Brooklyn έκρινε ένοχους τον Karl Jordan Jr. και τον Ronald Washington για τη δολοφονία του θρυλικού DJ το 2002, με αφορμή αυτό που οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν ως εκδίκηση για μια αποτυχημένη συναλλαγή ναρκωτικών.

Ο μουσικός, κατά κόσμον Jason Mizell, βρισκόταν πίσω από τα πικάπ των Run-D.M.C. και βοήθησε το hip-hop να εισχωρήσει στο mainstream της pop μουσικής τη δεκαετία του 1980 με επιτυχίες όπως το “It’s Tricky” και μια νέα εκδοχή του “Walk This Way” των Aerosmith.

Όπως και στις δολοφονίες των εικόνων της ραπ Tupac Shakur και The Notorious B.I.G. στα τέλη της δεκαετίας του 1990, δεν υπήρξαν συλλήψεις για χρόνια. Οι αρχές κατακλύζονταν από πληροφορίες, φήμες και θεωρίες, αλλά δυσκολεύονταν να πείσουν τους μάρτυρες να μιλήσουν.

-Πηγή AP News


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail