Ο Jk 1 (Phase 3), o Οδυσσέας (Razastarr) και ο Dj Wheel M (Phase 3) ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν τους Muddy Vibez! Μέχρι στιγμής το μόνο ηχητικό δείγμα που έχουμε ακούσει είναι το remake του “Ελεύθερος Αιθέρας”, του οποίου η αρχική version βρίσκεται στον τελευταίο solo δίσκο του JK1, «Φώναζέ Με J. Waters». Έτσι λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία της “Αφετηρίας” βρεθήκαμε και μιλήσαμε μαζί τους για το νέο τους project και τα μελλοντικά τους σχέδια!


photo by: Θωμάς Αρσένης

Γνωρίζεστε αρκετά χρόνια και στο παρελθόν έχετε συνεργαστεί αρκετές φορές μεταξύ σας, πως πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε τους Muddy Vibez;

Είμαστε χρόνια φίλοι πάνω από όλα και συνεργάτες κατ’ επέκταση, οπότε κάποια στιγμή ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Μετά τον δίσκο (“Αφού σκοτώσω την δίψα μου”) των Razastarr, τον τρίτο προσωπικό δίσκο του Γιάννη (JK 1) (“ Φώναζε με J Waters”) αλλά και το mixtape (“Root down”) του DJ Wheel M όπου συνεργαστήκαμε, πάνω στις μπύρες και στην κοινή μας αγάπη και καύλα για μουσική γεννήθηκε η επιθυμία να κάνουμε κάτι από κοινού. Muddy Vibez λοιπόν κυρίες και κύριοι.

Πόσο καιρό σας πήρε η ολοκλήρωση του δίσκου, συνεργαστήκατε με άλλους καλλιτέχνες;

Αποφασίσαμε να μην ασχοληθούμε με δικές μας παραγωγές αλλά αντιθέτως να συνεργαστούμε με παραγωγούς που εκτιμάμε την δουλειά τους και από την στιγμή που καταλήξαμε στα κομμάτια που θέλαμε για το album μας πήρε ένα χρόνο περίπου. Με μεγάλη μας χαρά και τιμή συνεργαστήκαμε στον δίσκο με τους Eversor, Jay Son (Choppin therapy), Ghetto Rock, Billa Qause, Yegor Cergei και τoν Boukla.


photo by: Σπύρος Στεριώτης

Ο καθένας από σας έχει ένα “βαρύ” βιογραφικό στη πλάτη του είτε σαν solo καλλιτέχνης είτε μέσα από τα παλιότερα σχήματα που έχετε, ήταν εύκολη η μεταξύ σας συνεργασία;

Η συνεργασία μας ήταν από την αρχή υγιής και εύκολη ,διότι πάνω από όλα ταιριάζουν τα χνώτα μας σαν άνθρωποι και φίλοι. Κυρίως περνάμε καλά και γελάμε πολύ σαν παρέα και αυτό τα κάνει όλα πιο εύκολα στην δημιουργική διαδικασία. Χωρίς εγωισμούς και “τουπέ” αλλά με σεβασμό, αγάπη και αμοιβαία εκτίμηση για τις ικανότητες του καθενός.


photo by: Θωμάς Αρσένης

Πως θα περιγράφατε τη νέα σας δουλειά;

Ηχητικά ο δίσκος κυμαίνεται σε γενικές γραμμές πάνω στις μουσικές βάσεις που μας μεγάλωσαν. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια φρέσκια προσέγγιση στον ήχο, στην ενορχήστρωση, στην δομή των κομματιών και επιτέλους με τον DJ σε ενεργό και προπάντων ουσιαστικό ρόλο. Υπάρχουν κομμάτια όπου αναφερόμαστε στην πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια χωρίς γραφικότητες και περιττές φανφάρες περί της “γαματοσύνης” των 90’s, αρκετό αυτοσαρκασμό, χιούμορ και αναφορές στο εφήμερο της μικρής ζωής μας. Υπάρχουν πολλές αναφορές και μια γενικότερη τοποθέτηση, στιχουργικά στις προγονικές μας ρίζες, στην φύση και σε αρχές και αξίες που έχουν χαθεί.


photo by: Θωμάς Αρσένης

Ποια είναι τα επόμενα σας σχέδια μετά την κυκλοφορία του δίσκου, θα επικεντρωθείτε σε κάποιες σόλο κυκλοφορίες ή σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε και άλλες δουλειές ως Muddy vibez;

Το Σάββατο 6 Απριλίου παρουσιάζουμε τον δίσκο μας “ΑΦΕΤΗΡΙΑ” στο Temple (πρώην Koo – Koo) στο Γκάζι, με καλεσμένους τους Νικόλα (Razastarr), Eversor, Sifu Versus, Soulnek ,Andri J και τον Billa Qause ως opening act του live. Αξίζει να δει κάποιος ζωντανά τι κάνει ο Billa με τα mpc του, κυριολεκτικά. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναυλίες οπωσδήποτε και στην Αθήνα αλλά και ανά την Ελλάδα. Παράλληλα ήδη έχει ξεκινήσει να ηχογραφείται ένα E.P. αποκλειστικά με συνεργασίες με MC’s και DJ’s που εκτιμάμε και έχουμε σχέσεις αλληλοσεβασμού και αγάπης, καθ’ ότι στο album αυτό δεν υπάρχουν συνεργασίες πέρα από τους παραγωγούς. Σκοπός μας είναι να βγει μέχρι το τέλος του 2019.

Οδυσσέας: Όλο αυτό το διάστημα που ηχογραφούσαμε με τα παιδιά, εγώ έγραφα ακατάπαυστα και τελικά έχω βρεθεί με ένα προσωπικό album σχεδόν έτοιμο που κι αυτό δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει ενώ παράλληλα θα βγει εμβόλιμα ένα instrumental project με επιλεγμένες παραγωγές μου από όλη την δισκογραφία μας με τίτλο Selected instrumentalz. “ Τα πιο όμορφα όνειρα”, “Βύρωνας”, “Από το μηδέν στο είμαι” και ακυκλοφόρητα beats μεταξύ άλλων.

JK 1: Παράλληλα με το E.P. με συνεργασίες που ετοιμάζουμε ως Muddy Vibez, ετοιμάζω ένα project με instrumentals – παραγωγές μου.

DJ Wheel M: Εκτός από την σταθερή συνεργασία με τον Οδυσσέα και τον JK1 στα προσωπικά project που ετοιμάζουν, είναι στα σκαριά και δουλειές με Sifu Versus, Eversor και έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για ένα project παρέα με τον Andri J.


photo by: Σπύρος Στεριώτης

Πώς βλέπετε την κατάσταση το 2019 στην ελληνική rap σκηνή;

Κυκλοφορούν πολύ δυνατές δουλειές σε όλα τα επίπεδα (παραγωγικά, στιχουργικά, ερμηνευτικά κτλ) κάτι που, όντας παρόντες στα “πέτρινα χρόνια” της σκηνής στην Ελλάδα φάνταζε αδιανόητο. Για πολλά από αυτά τα παιδιά είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι από καρδιάς.
Υπάρχει πληθώρα κυκλοφοριών σε καθημερινή σχεδόν βάση και σίγουρα μέσα εκεί υπάρχει και “σαβούρα”. Αυτιά και κριτήριο και άποψη θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει ο καθένας. Είναι υποκειμενικό το τι θα ακούσει και δεν είμαστε εδώ να υποδείξουμε το ιδανικό. Περισσότερα για την τοποθέτηση μας επί τούτου, στο album μας που κυκλοφορεί λίαν συντόμως.


photo by: Σπύρος Στεριώτης

MUDDY VIBEZ
(Οδυσσέας (Raza) x JK 1 x DJ Wheel M)

H “ΑΦΕΤΗΡΙΑ” θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου στο official youtube κανάλι των Muddy Vibez ενώ η παρουσίαση του album θα γίνει στις 6 Απριλίου στο Temple (πρώην Koo Koo), Ιάκχου 17, Γκάζι. Μαζί τους επί σκηνής οι: Νικόλας (Razastarr), Eversor, Sifu VERSUS, Soulnek, Billa Qause και Andri J (Univers)! Event page


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail
Stable