Μόλις κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο mixtape “Rough Diamonds Vol.1” από την Universe Music. Πρόκειται για μια δουλειά που δουλεύεται πάνω από ένα χρόνο και αφορά μια συλλογή κομματιών από διάφορους καλλιτέχνες της εγχώριας, αλλά και της ξένης ραπ μουσικής.


Αυτή τη φορά, η Universe Music με απόλυτη σαφήνεια στη μεθοδολογία που ακολουθεί και στην αισθητική της, μας παρουσιάζει τα «Ακατέργαστα Διαμάντια» κάποιων εκ των καλλιτεχνών της, κάποια αποκλειστικά ακυκλοφόρητα κομμάτια άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Τραγικός Είρωναςο Ιδιότροπος, ο Solmeisterο Bouklas, με το όνομα το οποίο εμφανέστατα ξεχωρίζει να είναι αυτό του Keith Murray.


Ο θρυλικός Αμερικανός ράπερ των πολυβραβευμένων EPMD και Def Squad, η «Μεγάλη Βεντέτα» της Def Jam, υπήρξε επί δεκαετίες συνοδοιπόρος των Erick Sermon και Redman και θα είναι ο παρουσιαστής ολόκληρου του mixtape παρουσιάζοντας τους rappers και τους beatmakers που συμμετέχουν σε αυτό. Επίσης συμμετέχει σε ένα αποκλειστικό κομμάτι του δίσκου, το “Get trapped”, σε συνεργασία με τον Meshaya και την Nami, ενώ το ορχηστρικό είναι της ίδιας της Universe.


Επίσης, το tracklist περιέχει ένα cypher με 4 Έλληνες ράπερς να ραπάρουν πάνω σε αδειοδοτημένο beat των Renegades, του πασίγνωστου διδύμου των μουσικών παραγωγών του Ace Hood, του DJ Khaled και πολλών ακόμα «καυτών» ονομάτων.


Αξίζει να τονίσουμε ότι η ιδέα αυτή ξεκίνησε με την ελεύθερη συμμετοχή καλλιτεχνών και στηρίχτηκε από την οικονομική συνδρομή όλων των συμμετεχόντων. Αυτό που όμως έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι να δούμε αν θα συναρπάσει το κοινό με την χάρη του.


Ο τίτλος του tape λοιπόν, το αναφέρει ως “vol.1”. Πρόκειται να ξαναδούμε μια ανάλογη προσπάθεια μελλοντικά από την Universe Music ή πρόκειται για ένα απλά μεγαλοπρεπές ξέσπασμα στην ελληνική σκηνή;

Η ιστορία θα δείξει…

Μπορείτε να απολαύσετε το “Rough Diamonds Vol.1”στον παρακάτω σύνδεσμο


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail