Οι People Out East λίγο μετά την κυκλοφορία του “Caldera Ep” μιλούν στο Rapnroll.gr

To People Out East είναι ένα hip-hop μουσικό σχήμα από τα κεντροανατολικά της Αθήνας
και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή των Ιλισίων. Η ομάδα πλαισιώνεται από έναν βασικό παραγωγό – beatmaker τον Bark o’clock (Οδυσσέα) και από τρεις MCs τον tas33 (Τάσο), Freddy Quell (Άλεξ) και Troubles all around me (Γιώργο),ο τελευταίος εκ των οποίων έχει διπλό ρόλο (MC beatmaker).

Τα παραπάνω μέλη του People συνθέτουν ένα κράμα διάφορων χαρακτήρων και ηλικιών (από 24 έως 34 ετών) παντρεύοντας την κουλτούρα των 90’s με τον νέο ήχο της εποχής.

Μετά από το πρώτο τους EP με τίτλο “Planet East” που κυκλοφορεί από το Νοέμβρη του ’21
σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες, επιστρέφουν με νέα δουλειά με τίτλο “Caldera”.
Στη μουσική παραγωγή είναι o Bark o’clock ενώ υπάρχουν και συμμετοχές των Troubles all around me και jastito.

Οι People Out East, βαθιά επηρεασμένοι από τους παλμούς του αστικού κέντρου της πρωτεύουσας, αποτυπώνουν ως επί των πλείστων, με αυτοβιογραφικό στίχο την καθημερινότητα και τα συναισθήματα που απορρέουν από αυτήν.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του album τους με τίτλο “Caldera” το crew “People Out East” μιλάει στο Rapnroll.gr

Ποια ήταν τα πρώτα σας ακούσματα και πώς έφτασε η ραπ μουσική στα 
αυτιά σας για πρώτη φορά;

Τα πρώτα ακούσματα η αλήθεια είναι πως ποικίλουν. Σίγουρα rock μουσική από βινύλια των γονιών μας από συγκροτήματα όπως οι Led Zeppelin, AC/DC, Blue oyster cult και άλλους . Με το ραπ συγκεκριμένα από δίσκους του Eminem και Cypress Hill. 

Τα Ημισκούμπρια και ΖΝ από Ελλάδα και από την εκπομπή διαστημόπλοιο. 

Πέρα από το μουσικό κομμάτι έχει ασχοληθεί κάποιος από εσάς με κάποιο 
από τα υπόλοιπα στοιχεία του hip hop στο παρελθόν;

Έχουν γίνει κάποιες απόπειρες από troubles για breakdance στο παρελθόν και ο Bark ασχολείται ενεργά πλέον με το  DJing και το scratching .


Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα για το σχήμα People Out East, ποια τα μέλη 
του και ο ρόλος του καθενός;

Η ονομασία υπήρχε πριν καν δημιουργηθεί το people.
‘Hταν ιδέα του troubles στο παρελθόν και όταν δημιουργήθηκε άρεσε σε όλους. Υπάρχει όμως και σύνδεση με την γεωγραφική περιοχή της γειτονιάς που μεγαλώσαμε ,και πιο συγκεκριμένα των Άνω Ιλισίων που βρίσκεται κεντροανατολικά της Αθήνας. Ουσιαστικά,  η ομάδα του people πλαισιώνεται από τον Bark.o’clock, ο οποίος είναι producer, sound engineer και beatmaker και Τρεις MCs τους tas33 , Freddy Quell  και τον Troubles all around me o οποίος έχει διπλό ρόλο καθώς είναι και παραγωγός .

Πώς η δύσκολη και αγχώδης καθημερινότητα της Αθήνας επηρεάζει την έμπνευση και την δημιουργικότητά σας;

Δεν επηρεάζει απλά και για τους τέσσερις μας αποτελεί το βασικότερο στοιχείο έμπνευσης και τροφοδοτεί την ανάγκη για δημιουργία. Από την μία είναι το φάρμακο γιατί μας δίνει ιδέες ,εικόνες και κίνητρο και μέσα από αυτήν δημιουργούμε. Από την άλλη οι γρήγοροι της ρυθμοί και οι ανάγκες περιορίζουν τον χρόνο που πραγματικά θέλουμε να αφιερώσουμε για το μεράκι μας.

Ως σχήμα που αποτελείται από 4 άτομα θα πρέπει να είστε πολύ δεμένοι  σαν παρέα για να μπορείτε να οργανωθείτε και να δουλέψετε ομαδικά πάνω στην μουσική. Πώς το διαχειρίζεστε αυτό στην πράξη;
Η αλήθεια είναι πως χωρίς το δέσιμο που υπάρχει δεν θα μπορούσε να γίνει μουσική. Οι σχέσεις δεν είναι ποτέ δεδομένες δοκιμάζονται καθημερινά και ζυμώνονται. Στην πράξη πάντα υπάρχουν δυσκολίες , τα διαφορετικά προγράμματα μας , η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο καθένας μας  την εκάστοτε χρονική περίοδο και άλλα. Όλα όμως τα παραπάνω ξεπερνιούνται με υποχωρήσεις και αγάπη και κάπως έτσι λειτουργεί με ένα μοναδικό τρόπο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια ενασχόλησής σας με την rap μουσική ο κάθε ένας ξεχωριστά;

Η πρόκληση είναι οι ίδιοι μας εαυτοί.
Να είμαστε συνεπείς σε αυτό που κάνουμε και υπεύθυνοι στων όσων λέμε. Να εκφραζόμαστε και να παίρνουμε θέση για τα όσα ζούμε. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση και σίγουρα ο καθένας ξεχωριστά να  ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό , να δοκιμάζονται νέες ιδέες .

Παρατηρήσαμε ότι το Ep δεν έχετε κάποια συνεργασία. Με ποιους/ες artists θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Σίγουρα η λίστα θα ήταν μεγάλη , υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι artists. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τον Sadomas , Νέγρο του Μοριά ,την Vikkie , την Terselle.

Πώς προέκυψε ο τίτλος του “Caldera” Ep;

To Caldera είναι η συνέχεια του Planet east (το πρώτο μας ep)
Στο Planet east παρουσιάσαμε τον δικό μας πλανήτη και με το Caldera αφήνουμε  ένα σημάδι στον πλανήτη των ακροατών .

Τι είναι αυτό που θα θέλατε να δείτε να αλλάζει στην rap σκηνή τα επόμενα χρόνια;

Η αλλαγή έχει να κάνει με τον στίχο και την διατήρηση της αυθεντικής κουλτούρας.
Ζούμε σε  περίοδο με κρίση αξιών , σεξισμό , ομοφοβία , γυναικοκτονιών. Ενώ υπάρχει ουσιαστική ανάγκη να αφανιστούν στο rap ανθίζουν από ένα μεγάλο κομμάτι του. Τον νέο ήχο και την μουσική πάντα θα θέλουμε.
Ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή που έχετε λάβει για τη μουσική σας από κάποιον άλλο artist;

Οι πιο σημαντικές συμβουλές είναι από τους από τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε 
για να βγει το Caldera . Τον Γιώργο Λεμό  , RSN , Billy gee ο καθένας ξεχωριστός στο είδος του.Κοινός παρονομαστής και των τριών αποτελεί η πίστη στην ομάδα και η όρεξη για δουλεία.Τα πιο βασικά συστατικά της καλής συνταγής του people. 

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Sky Vector Music;

Την περίοδο που ηχογραφούσαμε το Caldera με τον Γιώργο Λεμό στο dudu loft γνωρίσαμε τον RSN, άκουσε την δουλειά μας και έπειτα ήρθαμε σε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα της Sky Vector.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι για το συγκρότημα People Out 
East;

Ο πιο βασικός στόχος είναι να είμαστε ενωμένοι , να δοκιμάζουμε νέους ήχους και styles
και να δημιουργήσουμε ένα άλμπουμ .