Πέθανε ο 4ος “Beastie Boy” Ricky Powell σε ηλικία 59 χρόνων

Γράφει η Ρόζα Σάλα

Σε ηλικία μόλις 59 χρόνων πέθανε ο Ricky Powell , ο φωτογραφος που χαρακτηρίστηκε ως ο 4ος Beastie Boy.

Ο Powell έζησε όλη την ζωή του στην Νέα Υόρκη. Γεννημένος στο Brooklyn, σπούδασε στο La Guardia Community Collage και στο Hunter Collage, πριν ξεκινήσει να φωτογραφίζει event στο Manhattan με την φωτογραφική μηχανή της πρώην κοπέλας του .

Στην πορεία του ως φωτογραφος έχει απαθανατίσει μεγάλα ονόματα του μουσικού χώρου όπως Run-DMC, Madonna, Eric B, όπως και καλλιτέχνες σαν τον Andy Warhol , Keith Haring και τον Jean-Michael Basquiat.

Το 1986 θα λάβει μέρος στο tour των Beastie Boys, που τότε άνοιγαν τους Run-DMC στα live και θα συνεχίσει να τους ακολουθεί ως το 1994 στο LollapalozaSet, όπου κέρδισε και το nickname του.

Ο Powell έδωσε βήμα στην κουλτούρα του Downtown Manhattan, μέσω της τηλεοπτικής εκμπομπής Rappin’ With the Rickster από το 1990 ως το 1996.
Επίσης θα εκδώσει αρκετά βιβλία με το φωτογραφικό του υλικό, όπως το «Oh Snap! The rap photography of Ricky Powell» , «The Rickford files: Classic New York Photographs» , με το πιο πρόσφατο να έχει τίτλο «The individualist».

Το τελευταίο βιβλίο φέρει κοινό τίτλο με ένα ντοκιμαντέρ για τον Powell , το οποίο έκανε πρεμιέρα στο TriBeCa Film Festival 2020, με εμφανίσεις από τους Mike D, LL Cool J , Chuck D , Laurence Fishburne και την Natasha Lyonne.