Μπαίνοντας στον τελευταίο μήνα του χρόνου ο Δεκέμβρης είναι ένας απο τους πιο γεμάτους με hip hop events μήνες και θα δώσει επιλογές ακόμα και στο πιο απαιτητικό κοινό.

Σε αυτό το αφιέρωμα που κάνουμε κάθε μήνα προσθέτουμε events τα οποία δεν πρέπει να χάσετε κατά τη γνωμή μας. Το κάθε ένα έχει να σας προσφέρει το κάτι διαφορετικό και πολλές φορές να σας δώσει την όθηση να γνωρίσετε καινούριους καλλιτέχνες και νέο ήχο. Αυτό σημαόνει πως αυτό το αφιέρωμα δεν είναι μια λίστα με όλα τα hip hop – rap events που γίνονται στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια είναι οι δικές μας προτάσεις. Αναφερόμαστε σε αυτό καθώς τον προηγούμενο μήνα λάβαμε αρκετά μηνύματα στα social media τα οποία αναφερόντουσαν σε lives τα οποία δεν προσθέσαμε στο προηγούμενο αφιέρωμα. Αν κάποιο event δεν εμφανίζεται σε αυτά τα αφιερώματα δε σημαίνει ότι δεν είναι αξιόλογο!

Ο μήνας λοιπόν αρχίζει δυναμικά με την επετειακή συναυλία της underground ραδιοφωνικής εκπομπής «Ρυθμοί Του Δρόμου» η οποία γιορτάζει τα 15 χρόνια ενεργού δράσης στο BUMS την Παρασκευή 1/12. Μια συναυλία που θα δεις παλιούς και νέους underground καλλιτέχνες να ροκάρουν το stage!

Ένα line up γεμάτο χιπ χοπ και underground αισθητική με ράπερ της σύγχρονης αλλά και της παλιάς χιπ χοπ σκηνής θα κουνήσουν τη σκηνή στο υπόγειο του BUMS με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Supported by Rapnroll.gr

Ακριβώς μια εβδομάδα στις 8 Δεκεμβρίου έρχεται πολυαναμενόμενη παρουσίαση δίσκου του RICTA με τίτλο «BLESSED» στο WE στην Θεσσαλονίκη.

Μια παραγωγή της Stay Independent

Αμέσως μετά επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα με την παρουσίαση δίσκου του RICTA με τίτλο «BLESSED» στην Αθήνα (Fuzz) το Σάββατο 16/12.

Μια παραγωγή της Stay Independent

Μια μέρα μετά, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, έρχονται στην Αθήνα από την Γενεύη οι O.B.F

Οι O.B.F., με έδρα τη Γενεύη, έχουν συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης dub.

Το group θα το πλαισιώνουν στη σκηνή οι Mr. Wilson & Charlie P.

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Larry και τη σκυτάλη θα πάρουν οι Kill Emil, SKG’s Dub Alliance & Vision Soundsystem.

Μια παραγωγή της TMR Entertainment Group

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η Noiz Productions γιορτάζει τα 20 συναυλιακά της χρόνια, από τις αρχές του 2003 μέχρι και σήμερα!

Στις 21 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί ο Dj Marc Hype, ιδρυτής των Dusty Donuts, κατευθείαν από το Βερολίνο με ένα ειδικό για την περίσταση σετ αποκλειστικά με 45αρια βινύλια στον Κόκκινο Λωτό.

Ελεύθερη είσοδος

Μια παραγωγής της Noiz Productions.

Δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα σειρά έχει η συναυλία των Βήτα Πεις & 12ου Πίθηκου στο ΟΑΚΑ Open Air. Οι fans τους γνωρίζουν ότι μεταξύ τους υπάρχουν χρόνια αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.

Στις 27 Δεκεμβρίου είναι έτοιμοι να κάνουν από κοινού μία εκρηκτική ζωντανή εμφάνιση που ξεπερνάει τα όρια της λογικής.

Μια παραγωγή της Dynasty Group Athens.

Συνεχίζοντας προς το τέλος του έτους δεν θα μπορούσε να μην κλείσει ο χρόνος με ένα ακόμα event που «φωνάζει» χιπ χοπ. Ο Ραμμένος Άσσος με τον Sumo στα decks κι ο Αντίγνωμος με τον Osore αντίστοιχα θα «κλείσουν» τη χρονιά που μας πέρασε με μια εμφάνιση γεμάτη ρίμες και ρυθμό.

Στη συναυλία θα παίξουν ζωντανά και οι λόγου χάριν, σκίτσο & Denied.

Αντίστοιχα ο χρόνος κλείνει στην Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη συναυλία των Στίχοιμα και συγκεκριμένα στο WE.

Οι Στίχοιμα είναι από τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα χιπ χοπ γκρουπ της χώρας μας. Οι συναυλίες τους από μόνες τους αποτελούν εμπειρία που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Οι στίχοι τους είναι επίκαιροι όσο ποτέ και η δισκογραφία τους «μιλάει» από μόνη της. Η αφίσα είναι μια φοβερή δημιουργία του Dirtysprayer που δεν περνά απορατήρητη.

Το Hip Hop is Alive vol.2 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σάββατο 23, Δεκεμβρίου στο Arch Club -Live Stage μεταφέρεται μια εβδομάδα αργότερα Σάββατο 30, Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο! 

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 Mcs, B-boys & Djs συναντιούνται με εορταστική διάθεση στο δεύτερο Hip Hop Is Alive για να ταρακουνήσουν όλα τα hip hop heads της Αθήνας για μία ακόμη φορά!

Μια παραγωγή του Rapnroll.gr


Like it? Share with your friends!

-1
-1 points

What's Your Reaction?

omg omg
4
omg
love love
4
love
lol lol
2
lol
fail fail
0
fail