Το Spotify επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες της νέας του πολιτικής δικαιωμάτων, η οποία θα καταργήσει τις πληρωμές για κομμάτια κάτω των 1.000 streams.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της δέσμευσης της εταιρείας να αντιμετωπίσει αυτό που περιγράφει ως «πληρωμές που χάνονται στο σύστημα», δηλαδή τα «δεκάδες εκατομμύρια κομμάτια που έχουν γίνει stream από 1 έως 1.000 φορές κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους» και αποφέρουν κατά μέσο όρο μόλις 0,03 δολάρια ανά μήνα.

Σύμφωνα με το Spotify, λόγω των ελάχιστων απαιτήσεων συναλλαγής που θέτουν πολλές εταιρείες και διανομείς (συνήθως $2-$50 ανά ανάληψη) και των τραπεζικών τελών (συνήθως $1-$20 ανά ανάληψη), αυτές οι ονομαστικές πληρωμές συχνά κρατούνται από τρίτους και δεν φτάνουν στις τσέπες των uploaders. Ωστόσο, μπορούν συλλογικά να φτάσουν τα 40 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το Spotify σχεδιάζει να ανακατανείμει το μερίδιο των streams αυξάνοντας τις πληρωμές που παρέχονται στα κομμάτια που πληρούν τις προϋποθέσεις. Τα κομμάτια θα πρέπει πλέον να έχουν τουλάχιστον 1.000 streams τους προηγούμενους 12 μήνες για να συμπεριληφθούν στον υπολογισμό του royalty pool. Ο γίγαντας του streaming στοχεύει να «οδηγήσει περίπου ένα επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα προς τους ανερχόμενους και επαγγελματίες καλλιτέχνες τα επόμενα πέντε χρόνια».

Πηγή DJ Mag


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
1
omg
love love
2
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail