Ανήμερα Πρωτοχρονιάς ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο mixtape “Rough Diamonds Vol.1” από την Universe Music. Πρόκειται για μια δουλειά που δουλεύεται πάνω από ένα χρόνο και αφορά μια συλλογή κομματιών από διάφορους καλλιτέχνες της εγχώριας, αλλά και της ξένης ραπ μουσικής.
Η Universe Music συστήθηκε για πρώτη φορά στο χώρο με αυτό το όνομα τον Ιανουάριο του 2016, καθώς τα δύο βασικά της στελέχη (Brain Damage και Meshaya) μετρούσαν ήδη πάνω από 10 χρόνια κοινής πορείας και δράσης, με πολλούς άλλους ανθρώπους να εμπλέκονται ανά περιόδους σε αυτή την πορεία και να αλλάζουν κάθε φορά μαζί με το ρόστερ και το όνομα της ομάδας παραγωγής, του συγκροτήματος ή και του label που ανέκυπτε.
Αυτή τη φορά, η Universe Music με απόλυτη σαφήνεια στη μεθοδολογία που ακολουθεί και στην αισθητική της, μας παρουσιάζει τα «Ακατέργαστα Διαμάντια» κάποιων εκ των καλλιτεχνών της, κάποια αποκλειστικά ακυκλοφόρητα κομμάτια άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Τραγικός Είρωνας, ο Ιδιότροπος, ο Solmeister, ο Bouklas, με το όνομα το οποίο εμφανέστατα ξεχωρίζει να είναι αυτό του Keith Murray.
Ο θρυλικός Αμερικανός ράπερ των πολυβραβευμένων EPMD και Def Squad, η «Μεγάλη Βεντέτα» της Def Jam, υπήρξε επί δεκαετίες συνοδοιπόρος των Erick Sermon και Redman και θα είναι ο παρουσιαστής ολόκληρου του mixtape παρουσιάζοντας τους rappers και τους beatmakers που συμμετέχουν σε αυτό. Επίσης συμμετέχει σε ένα αποκλειστικό κομμάτι του δίσκου, το “Get trapped”, σε συνεργασία με τον Meshaya και την Nami, ενώ το ορχηστρικό είναι της ίδιας της Universe.
Επίσης, το tracklist περιέχει ένα cypher με 4 Έλληνες ράπερς να ραπάρουν πάνω σε αδειοδοτημένο beat των Renegades, του πασίγνωστου διδύμου των μουσικών παραγωγών του Ace Hood, του DJ Khaled και πολλών ακόμα «καυτών» ονομάτων.
Αξίζει να τονίσουμε ότι η ιδέα αυτή ξεκίνησε με την ελεύθερη συμμετοχή καλλιτεχνών και στηρίχτηκε από την οικονομική συνδρομή όλων των συμμετεχόντων. Αυτό που όμως έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι να δούμε αν θα συναρπάσει το κοινό με την χάρη του.
Ο τίτλος του tape λοιπόν, το αναφέρει ως “vol.1”. Πρόκειται να ξαναδούμε μια ανάλογη προσπάθεια μελλοντικά από την Universe Music ή πρόκειται για ένα απλά μεγαλοπρεπές ξέσπασμα στην ελληνική σκηνή; Η ιστορία θα δείξει…


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
0
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail