Τουλάχιστον ένας από τους δικηγόρους του Travis Scott πιστεύει ότι η αστυνομία του Χιούστον καθυστέρησε εσκεμμένα κι επέλεξε την κυκλοφορία της έκθεσης για την τραγωδία στο Astroworld προκειμένου να βλάψουν τις πωλήσεις του νέου του album με τίτλο «Utopia».

Photo by Amy Harris/Invision/AP

Ο δικηγόρος του, Kent Schaffer, δήλωσε ότι δεν είναι τυχαίο που η πλήρης έκθεση της έρευνας από την αστυνομία του Χιούστον κυκλοφόρησε την Παρασκευή, την ίδια μέρα με το τελευταίο άλμπουμ του Travis.

Οι δικηγόροι του Travis υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί ήταν πλήρως ενήμεροι πως το album «Utopia» θα κυκλοφορούσε την Παρασκευή – κάτι που είχε δημοσιοποιηθεί ευρέως καθώς ο Travis είχε κάνει επίσημη ανακοίνωση στις αρχές της εβδομάδας. Ο Schaffer πιστεύει πως η κίνηση της αστυνομίας να δημοσιεύσει την 1,266-σέλιδη έκθεση ακριβώς τότε, είχε σκοπό να πλήξει τις πωλήσεις του Travis και να αποσπάσει το ενδιαφέρον από την αστυνομία για το γεγονός πως δεν κατηγορήθηκε ο Travis για κάποιο αδίκημα.

Photo by Erika Goldring

Επίσημα, η αστυνομία του Χιούστον έχει δηλώσει πως πρόκειται απλώς για μια «τυχαία σύμπτωση».

Ο Schaffer δεν πιστεύει τη δήλωση της αστυνομίας και πιστεύει ότι η έκθεση δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στους θαυμαστές του Travis. Για την ακρίβεια, δεν θα πλήξει τις πωλήσεις του album του.

Ο δικηγόρος του Travis αμφισβητεί ορισμένα στοιχεία της έκθεσης, συμπεριλαμβανομένης μιας κατάθεσης από έναν υπεύθυνο ασφαλείας που υποστηρίζει πως προσπάθησε να πείσει την ομάδα του Travis να διακόψει τη συναυλία κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Drake, αλλά υποτίθεται πως του είπαν να περιμένει μέχρι να τελειώσει ο Drake.

Ο Schaffer απορρίπτει απερίφραστα αυτήν την καταγγελία, υποστηρίζοντας πως όλοι οι τραυματισμοί του κοινού συνέβησαν 30 λεπτά πριν ακόμη ο Drake ανέβει στη σκηνή. Υποστηρίζει πως κανείς δεν ενημέρωσε τον Travis για το θέμα αυτό και υπονοεί επίσης ότι η αστυνομία θα μπορούσε να είχε διακόψει τη συναυλία νωρίτερα αν επιθυμούσε.

Photo by Amy Harris/Invision/AP

Ο Travis ενημέρωσε την αστυνομία πως δέχθηκε οδηγίες μέσω ακουστικού να σταματήσει την συναυλία μετά την εμφάνιση του Drake και ο δικηγόρος του δηλώνει πως ο Travis ακολούθησε όλες τις οδηγίες. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για έγκλημα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Travis, διατηρήθηκε συνεχής επικοινωνία με την Αστυνομία του Χιούστον (HPD) κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης 18μηνης έρευνας, και οι απόψεις που του εκφράστηκαν ήταν πως η αστυνομία δεν διέκρινε καμία αστική ευθύνη στον Travis.

Το ίδιο συμπέρασμα ελήφθη κι από μια μεγάλη εισαγγελική επιτροπή μόλις τον περασμένο μήνα, καθώς αρνήθηκαν να κατηγορήσουν τον ράπερ για τους 10 θανάτους στο Astroworld. Ωστόσο, ο Travis αντιμετωπίζει ακόμα πολλαπλές αγωγές από τα θύματα και τις οικογένειες τους.

Photo by Jamaal Ellis Houston Chronicle via AP

Ο Schaffer υπονοεί πως το μέγεθος και το εύρος των δημοσιευμένων εγγράφων είναι ασυνήθιστο και πιστεύει πως η αστυνομία επιδίωξε να δείξει στο κοινό και στις οικογένειες των θυμάτων πως διεξήγαγε μια πολύ εκτενή έρευνα.

Παράλληλα, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί μια οικογένεια του οποίου το παιδί πέθανε τραγικά κατά τη διάρκεια της συναυλίας δήλωσε πως «Η δημοσίευση αυτής της έκθεσης λειτουργεί ως μια οδυνηρή υπενθύμιση για την οικογένεια για τον τρόμο, την καταστροφή και την φρίκη που πήραν μακριά το παιδί τους. Τα συναισθήματα είναι μικτά, περιλαμβάνοντας θλίψη, οργή και αποφασιστικότητα να συνεχίσουν να αναζητούν δικαιοσύνη, είτε αυτό γίνει μέσα από ποινικό δικαστήριο είτε αστικό δικαστήριο.»

Πηγή: TMZ


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
5
omg
love love
2
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail