Η εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη που προβλήθηκε χθες 25/11 έκανε ένα αφιέρωμα στα πρόσωπα της ελληνικής τραπ σκηνής, που έχουν εδραιωθεί με τις επιτυχίες του στις επιλογές των ακροατών.

Ο Υποχθόνιος παρουσιάζεται ως ο άνθρωπος που έφερε την τραπ στην Ελλάδα, μιλάει για τους ποιητές που μελετά και τον εμπνέουν και δηλώνει πως «το ροκ είναι πιο πολύ στο εμείς ενώ το ραπ είναι battle, είναι εγωιστικό, ένας αγώνας στο ring».

Ο Light κάνει μια αναδρομή από το χθες, που ονειρευόταν την επιτυχία και τη χλιδή, μέχρι το σήμερα που την απολαμβάνει, καθώς έχει μηνιαίως 550.000 ακροατές στην πλατφόρμα του Spotify. Δηλώνει «άνθρωπος του μέλλοντος» και θαυμαστής της ελεύθερης νοοτροπίας των τσιγγάνων.

Moose και Νέγρος του Μοριά εμφανίστηκαν στο studio να κάνουν πρόβα. Μιλάνε για το παρελθόν, το μπάσκετ, τον αγγλικό στίχο του Moose. Kαταλήγουν με χιούμορ πως ο Moose είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας της τραπ. Ο Black Morris δηλώνει «τραμπέτης», καθώς επιμένει ελληνικά. Χτίζουν το αφροελληνικό χιπ χοπ.

Ο FY δεν απομακρύνθηκε ποτέ από τα πάρκα της Τριανδρίας στη συμπρωτεύουσα, εκεί όπου έφτυνε και φτύνει ρίμες. Κατά κάποιο τρόπο αποκηρύσσει την τραπ, καθώς δηλώνει πως ενίοτε βαριέται να την ακούει και τη χαρακτηρίζει «fast food music, junk music πιο πολύ».

O Mente Fuerte είναι από αυτούς που γεύτηκε την επιτυχία, αφού το “Caliente” άγγιξε τα 11 εκατομμύρια streams. Ξεκαθαρίζει πως με ωμή ειλικρίνεια εκθειάζει στο κομμάτι αυτό τη γυναίκα και δεν μιλά με σεξιστικό τρόπο. Άνθρωπος με ευαισθησίες, μακριά από τις καταχρήσεις και κοντά στα αδέσποτα, στο καταφύγιο που έφτιαξε η μητέρα του.

Ο Saske εμφανίστηκε κάνοντας γκράφιτι και περιέγραψε τη μουσική του ως «ακουστική ταινία». Στους στίχους του δε χωράει ο σεξισμός και οι προσβολές.

Ο Toquel κάνει αναδρομή στο δύσκολο παρελθόν αλλά και στη διέξοδο που του έδωσε η μουσική από την παρανομία, καθώς μεγαλώνοντας τα βράδια έκανε “δουλειές” γύρω από τα στενά της πλατεία; Βικτωρίας.

Το θηλυκό στοιχείο δε λείπει από την τραπ σκηνή και η Ghetto Queen δηλώνει παρούσα και διαψεύδει πως η τραπ είναι ανδρική υπόθεση.

Στην εκπομπή εμφανίστηκαν και οι φίλοι του τράπερ που χάθηκε αλλά αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό, του Mad Clip. Strat, Mike, Con The G, dj Stephan σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα μίλησαν για το φίλο τους και θυμήθηκαν στιγμές τους.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
1
omg
love love
1
love
lol lol
1
lol
fail fail
0
fail