Ο Joey Starr και ο Kool Shen στο μεταίχμιο των δεκαετιών 80′-90′ έγιναν η φωνή του μεγαλύτερου γαλλικού ραπ συγκροτήματος, που πήρε το όνομα Suprême NTM και ταυτόχρονα έγιναν η φωνή μιας ολόκληρης γενιάς.
Η πορεία του θρυλικού συγκροτήματος έγινε ταινία με τον τίτλο “Suprêmes”, σε σκηνοθεσία της Audrey Estrougo . Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Théo Christine, Sandor Funtek & Félix Lefebvre. Το σενάριο υπογράφουν οι
Audrey Estrougo & Marcia Romano.

Μετά το θρυλικό La Haine ο γαλλικός κινηματογράφος μας δίνει μια ταινία στο ίδιο μήκος κύματος, μια εκρηκτική βιογραφική ταινία στο πνεύμα του Straight Outta Compton.

Στα γαλλικά προάστια η αστυνομική βία μαινόταν έναντι των νέων, ανάμεσά τους και οι Joey Starr & Kool Shen που αντιδρούν με τη μουσική τους. Οι στίχοι τους γίνονται γροθιά ενάντια στον ρατσισμό και τις ανισότητες στη γαλλική κοινωνία. Ανησυχώντας για την εκθαμβωτική επιτυχία τους και την αυξανόμενη επιρροή τους, οι αρχές αντέδρασαν και θέλησαν να βάλουν φρένο στους ΝΤΜ, τίποτα όμως δε σταματούσε αυτό το μουσικό φαινόμενο.

Η ταινία της Audrey Estrougo αποδεικνύεται γρήγορα μια επιστημονική μουσική βιογραφική ταινία, που θολώνει όλες τις επιβεβλημένες φιγούρες του είδους, αρνείται να επιλέξει μια κατευθυντήρια γραμμή και επιλέγει μια οπτική γωνία που δίνει πραγματικό νόημα στο είδος της ραπ κουλτούρας και της πορείας του γκρουπ. Η ενέργεια και το ταλέντο των πρωταγωνιστών αποδίδουν με αμεσότητα τους χαρακτήρες που υποδύονται. Η σκηνοθεσία και το σενάριο φτιάχνουν την ατμόσφαιρα μιας Γαλλίας σε κοινωνικό αναβρασμό που οδεύει σε ανασύσταση και βρίσκει ως μέσο έκφρασης τη ραπ.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

omg omg
0
omg
love love
1
love
lol lol
0
lol
fail fail
0
fail